Suomeen odotetaan tänä talvena ennätysmäärä turisteja – tämä Suomessa viehättää

Suomeen odotetaan tänä talvena ennätysmäärä turisteja – tämä Suomessa viehättää 2:14
Katso video: Näin matkailijat Suomessa kertovat maamme vetovoimasta.

Suomeen odotetaan tänä talvena ennätysmäärä ulkomaisia matkailijoita. Talven ykköskohde on jälleen Lappi.

Lunta ja revontulia löytyy muualtakin, mutta Suomen erikoisuuksia muihin Pohjoismaihin verrattuna ovat saunat, joulupukki ja Lapin lasiset erikoismajoitukset. 

Espanjan Madridista Suomeen matkanneet Ava Osuna ja Paula Alonso ovat pysähtyneet päiväksi Helsinkiin, mutta jatkavat matkaansa vielä muutamaksi päiväksi Rovaniemelle. 

– Menemme katsomaan joulupukkia ja tekemään muita aktiviteetteja, Alonso kertoo. 

Joulupukki innosti myös hongkongilaista Chris Leightä matkustamaan Suomeen ystäviensä kanssa. 

– Olemme matkalla Rovaniemelle ja Joulupukin Pajakylään, Leigh kertoo. 

– Emme ole koskaan aiemmin käyneet Pohjois-Euroopassa, ja tunnelma täällä on niin hyvä ja jouluisa, hän jatkaa. 

Myös ensimmäistä kertaa Aasian ulkopuolelle matkannut intialainen Arpita Patel on tullut miehensä Arjun Chatterjeen kanssa kahdeksi viikoksi Suomeen.

– Olen aina halunnut nähdä lumisadetta, ja nyt näen sen ensimmäistä kertaa. Olen myös halunnut nähdä revontulet, ja siksi valitsimme Suomen, kun täällä saa koko elämyksen, Patel kertoo. 

Kasvua Euroopasta

Yleisesti Aasian-markkinat laahaavat vielä perässä, mutta Euroopan maissa kylmä Pohjola viehättää talvilomalaisia. Ulkomaisia lentovarauksia Lappiin on tehty alkaneelle talvikaudelle noin 20 000 enemmän kuin vuonna 2019 ennen koronapandemiaa, kertoo Visit Finlandin asiantuntija Sini Markoff.

– Lappiin on nyt uusia lentoreittejä useilta markkinoilta varsinkin Euroopasta, Markoff kertoo.

Rovaniemelle on avattu tänä talvena uudet reittilentoyhteydet Italiasta, Ranskasta, Saksasta, Espanjasta ja Alankomaista. Kaikkiaan marras-helmikuussa Suomeen on tehty jo lähes 300 000 lentovarausta, joista pelkästään Rovaniemelle lähes 50 000.

Matkailijoiden toivottaisiin kuitenkin pysyvän Suomessa pitkää viikonloppua pidempään, sillä nyt ulkomaiset matkailijat viipyvät Suomessa keskimäärin noin neljä yötä. 

– Viipymää on saatu kyllä pidennettyä tässä viime aikoina. Se on tietysti meidän tavoitteemme, että saataisiin vierailijoita viipymään täällä pidempään ja jättämään matkailutuloa paikallisille asukkaille, Markoff kertoo. 

Juttua korjattu 19.12. klo 9.00: Poistettu jutusta virheellinen lause, että Lappiin odotettaisiin Visit Finlandin mukaan tänä vuonna 50 000 enemmän kuin viime vuonna. Todellisuudessa Lappiin on tehty Visit Finlandin tietojen mukaan ulkomaisia lentovarauksia 20 000 enemmän kuin vuonna 2019 ennen koronapandemiaa. 

Lue myös:

    Uusimmat