Mainos

Obama: Yhdysvallat voi iskeä Syyriaan milloin tahansa

10:13

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoo Yhdysvaltain olevan valmis iskemään Syyriaan milloin tahansa. Hänen mukaansa Yhdysvaltain täytyy iskeä Syyrian hallinnon kohteisiin.

Obama sanoo kuitenkin päättäneensä hakea vahvistuksen voimankäytölle Yhdysvaltain kongressilta. Obama haluaa, että kongressi äänestää asiasta.

– Me emme voi emmekä aio kääntää selkäämme Damaskoksen tapahtumille, Obama vakuutti.

Kongressi palaa kesälomilta viikon kuluttua. Voi kuitenkin olla, että edustajat kutsutaan koolle ennenaikaisesti Syyrian takia. Edustajainhuoneen jäsenet saavat sunnuntaina salaiseksi luokitellun selvityksen Syyrian tilanteesta.

Obama painotti kansalle pitämässään puheessa, että Syyrian hallituksen toimet vaarantavat kansainvälisen yhteisön turvallisuuden. Mitään ajankohtaa Obama ei kuitenkaan ilmoittanut.

Obama viittasi puheessaan Yhdysvaltain tiedustelutietoihin, joiden mukaan Syyrian hallitus on käyttänyt kemiallisia aseita useita kertoja tänä vuonna omaa kansaansa kohtaan.

Hän arvosteli lausunnossaan kovin sanoin YK:n turvallisuusneuvostoa toimettomuudesta. Hän sanoi, ettei Yhdysvallat voi katsoa sivusta kemiallisten aseiden käyttöä ja siviilien tappamista.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.