Mainos

BBC: Turvaneuvosto ei tehnyt päätöstä Syyriasta

YK:n turvallisuusneuvosto ei toistaiseksi ole löytänyt yksimielisyyttä Syyrian tilanteeseen puuttumisesta, kertovat Britannian yleisradioyhtiön BBC:n lähteet.

Turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet kokoontuivat eilen keskustelemaan Syyrian tilanteesta. Osallistujat eivät ole kommentoineet tapaamisen kulkua.

Neuvoston käsittelyssä oli Britannian laatima lauselmaehdotus, jossa tuomitaan kemialliset iskut Syyriassa ja annetaan valtuutus toimille siviilien suojelemiseksi. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska ovat kannattaneet sotilaallisia toimia Syyrian hallitusta vastaan, mutta Venäjä ja Kiina vastustavat.

Britannian parlamentti tyrmäsi mahdollisen iskun

Britanniassa parlamentti on kumonnut ajatuksen iskusta Syyriaan suuntaa-antavassa äänestyksessä.

Sotilaallisten toimien käyttämistä Syyriaa vastaan vastusti 285 parlamentin edustajaa. Iskun puolesta äänesti 272 edustajaa.

Rajatun sotilaallisen iskun puolella ollut pääministeri David Cameron tyytyi tappioonsa. Hän vakuutti, ettei aio ohittaa parlamentin päätöstä.

Valkoisen talon mukaan Britannian kieltäytyminen sotilaallisista toimista Syyriaa vastaan ei vaikuta Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman päätöksentekoon.

Valkoisen talon tiedonannon mukaan Obama aikoo toimia Yhdysvaltojen edun mukaisesti.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja