Obama viihdyttää Niinistöä ja muita pohjoismaisia vieraita revontulilla, jääpatsailla ja Frozenilla

Yhdysvaltojen presidenttiparin Barack ja Michelle Obaman Pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi järjestämien illallisten teema on Pohjoismaille ominainen valojen ja varjojen leikki, kertoo presidentin puolison apulaislehdistösihteeri Lauren Vrazilek.  

Teema näkyy illallisteltan kattauksessa ja koristelussa korkeina kristallikynttilänjalkoina, joista heijastuvat värit tuovat mieleen talvisen taivaan ja vastasataneen lumen. Teltan läpinäkyvä katto luo mielikuvaa arktisen yön varjoista.  

Teltta koristellaan jääpatsain ja jäästä veistetyin kukkamaljakoin.  
Illallisen ruokalajeissa juhlitaan kevään uutta satoa.  

Osa raaka-aineista on saatu valkoisen talon omasta vihannestarhasta, johon rouva Michelle Obama ja joukko opiskelijoita ja vapaaehtoisia on istuttanut vihanneksia ja yrttejä. Keittiömestari ja pääkondiittori ovat hakeneet vihannestarhan antimista inspiraatiota koko ateriakokonaisuudelle.  

Jälkiruokana värikäs kalastusalus

Illallisen alkupalat ovat mukaelmia klassisista amerikkalaisista ruoka-annoksista. Tarjolla on suupalakoossa muun muassa kanaa ja vohveleita sekä paholaisen munia.  

Niiden jälkeen syödään Atlantista kalastettua tuoretonnikalaa, tomaattitartaria ja hitaasti haudutettua naudan kylkeä.  

Jälkiruoka on kunnianosoitus kalastukselle, joka on tärkeä elinkeino sekä Yhdysvalloissa että Pohjoismaissa ja jonka antimet ovat keskeisiä kaikkien läsnä olevien maiden ruokakulttuurissa. Illallispöydän kruunaa suklaasta ja sokerimassasta tehty värikäs kalastusalus.

Frozenin tunnuskappaleen esittäjä viihdyttää

Illallisen jälkeen vieraat saavat nauttia Demi Lovaton musiikista.  
Demi Lovaton ääni on laajalti tunnettu Disneyn Frozen-elokuvan tunnuskappaleesta Let it go. Hänen Confident-levyltään tunnettuja hittejä ovat Cool for the Summer, Confident ja Stone Cold.  

Lovato tunnetaan laulajana, lauluntekijänä, näyttelijänä, hyväntekijänä ja liikenaisena. Hänen uusin hyväntekeväisyyshankkeensa keskittyy mielenterveysongelmista ja päihdeongelmista kärsivien auttamiseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja