Nyt se on selvitetty: Tästä syystyä naiset puhuvat enemmän kuin miehet

Tutkijat ovat selvitelleet, miksi naiset puhuvat enemmän kuin miehet.

Puhuvatko naiset enemmän kuin miehet? Kyllä, näin saattaa hyvinkin olla! Maryland School of Medicinen yliopiston selvityksessä on löydetty biologisia faktoja väitteen tueksi.

NBC:n mukaan nainen puhuu päivässä jopa 20 000 sanaa, kun mies puhuu vain 7000. Vuoden 2007 selvityksessä ei kuitenkaan pystytty näyttämään toteen, että naiset puhuisivat päivittäin 13 000 sanaa enemmän kuin miehet, mutta Science magazinen mukaan tyttölapsilla on kuitenkin paremmat kielelliset taidot kuin poikalapsilla.

School of Medicinen yliopiston selvityksen mukaan naisten aivoissa on enemmän niin sanottua "kieliproteiinia", joka saattaa selittää erot puheen määrässä. Puheen tuottamisen ja FOXP2-proteiinin väliltä on löydetty yhteyksiä ennenkin.

Selvityksessä tyttölasten aivoista löydettiin 30 prosenttia enemmän proteiinia kuin poikalasten aivoista.Vaikka tulos yksin ei selitä kaikkea, se avaa mahdollisuuksia.

– Tämä on yksi ensimmäinen reitti, jonka avulla voimme alkaa tutkia miksi naiset ovat yleensä verbaalisempia kuin miehet, tutkimusta johtanut Mike Bowers.

Selvitys julkaistiin Journal of Neurosciencessä.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuva: Colorubox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja