Tätä etäsuhteessa elävät suomalaiset kaipaavat kaikkein eniten

Kaukosuhde on kumppaneille äärimmäinen haaste. Tuore tutkimus selvitti sitä, mikä kaukosuhteessa koetaan kaikkein raskaimpana taakkana kantaa.

Lentoyhtiö Flybe Finlandin teettämässä tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, millaisia kokemuksia suomalaisilla on kaukosuhteista. Selvisi, että kaikkein eniten kaukosuhteessa elävät suomalaiset kaipaavat läheisyyttä ja kosketusta.

Peräti 90 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kaukosuhteessa eläneistä suomalaisista vastasi kaipaavansa eniten läheisyyttä, kosketusta tai seksiä. Kaukosuhteessa elävistä miehistä 19 prosenttia kertoi kaipaavansa erityisen paljon nimenomaan intiimiä läheisyyttä kun naisista intiimeistä hetkistä kertoi haaveilevansa erityisen paljon vain neljä prosenttia.

Vanhemmat vastaajat myönsivät kaipaavansa erityisen paljon myös sitä, että kumppanin kanssa pystyisi jakamaan arkisia asioita. Alle 35-vuotiaista vastaajista vain 10 prosenttia kertoi kaipaavansa erityisen paljon arkisten asioiden jakamista.

Kumppaniensa lisäksi kaukosuhteessa elävät suomalaiset kertoivat kaipaavansa myös sukulaisiaan ja läheisiään. Joka toisella tutkimukseen osallistuneella vastaajalla oli toisella paikkakunnalla asuvia sukulaisia ja ystäviä, joita vastaajat kertoivat tapaavansa valitettavan harvoin.

Tutkimuksen toteutti tammikuussa 2013 tutkimuspalveluyritys Cint. Tutkimukseen osallistui 1029 suomalaista.

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Colourbox

Lähde: Deski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja