Nyt on aika karistaa talvikilot! – 5 rasvaa käristävää treenimuotoa listattuna tehokkuutensa mukaan

0:56

Lumesta valkea maa ei välttämättä saa ajattelemaan, että kesä koittaa parin kuukauden kuluttua. Poimi tästä tehokkaimmat vinkit bikinivartalon saavuttamiseksi.

Katso yllä olevalta videolta, millaisesta liikunnasta aivot nauttivat.

Mikä tahansa liikunta on painon pudottamisen ja kiinteytymisen kannalta parempi vaihtoehto kuin sohvalla löhöäminen. Tietyt harjoitukset kuitenkin polttavat kaloreita toisia tehokkaammin auttaen laihduttajaa saavuttamaan tavoitteensa nopeammin.

Women’s Health listasi, millaiseen treeniin kannattaisi ryhtyä kuluttaakseen mahdollisimman paljon energiaa. Poltetut kilokalorit on laskettu 57-kiloisen henkilön kulutuksen mukaan. Mitä enemmän treenaaja painaa, sitä enemmän hän kaloreita kuluttaa.

Hyppynarulla hyppiminen

Ala-asteen välitunneilta tuttu hyppynarun hyppääminen on todella tehokas liikuntamuoto. Jos treenaaja tekee 120 hyppyä minuutissa, hän polttaa tunnissa 667–990 kaloria. Harva jaksaa pomppia yhtä soittoa noin kauan, mutta jo viisi minuuttia hyppynarulla treenaamista kuluttaa 55–83 kilokaloria.

Hyppynarulla hyppiminen treenaa vartaloa kokonaisvaltaisesti. Lisätehoa käsien ja olkapäiden harjoittamiseen saat, kun hankit painotetut hyppynarun.

Juokseminen

Halpa ja suosittu harrastus sopii painonpudottajalle erinomaisesti. Juostessaan reilut 1,5 kilometriä kymmenessä minuutissa treenaaja polttaa tunnin aikana 566–839 kaloria.

Juoksulenkin jälkeen keho kuluttaa tavallista enemmän energiaa pitkin päivää. Mikäli mielii lenkistään vieläkin tehokkaamman, kannattaa tasainen vauhti muuttaa intervallitreeniksi. Toteuta se esimerkiksi juoksemalla lämmittelyn jälkeen 60 sekuntia täyttä vauhtia. Kävele pyrähdyksen jälkeen 30 sekuntia. Toista 4–6 kertaa ja verryttele rauhallisella kävelyllä.

Intervallitreeni kahvakuulalla

Nappaa salilla käteesi kahvakuula ja ryhdy hikoilemaan toden teolla. Intervallitreeni kahvakuulaa apuna käyttäen polttaa tunnissa 554–822 kaloria ja laittaa rasvan palamaan vielä 36 tuntia treenin jälkeenkin.

Kokeile kahvakuulalla ylävartalon kiertoja, kyykkyjä ja rinnalta työntöjä. Varmista, että teet liikkeet puhtaasti. Vaihtele ylä- ja alavartaloa rasittavia liikkeitä, jotta jaksat tehdä mahdollisimman pitkän kovatehoisen harjoittelupätkän. Lepää esimerkiksi kolme liikettä sisältävien liikesarjojen välissä 15–20 sekuntia ja toista.

Tehokas intervallitreeni onnistuu osana montaa eri liikuntamuotoa. Tee treeni niin, että ujutat harjoituksen väliin 20 sekunnin pätkiä, jolloin annat itsestäsi kaikki tehot irti. Kokeile intervallitreeniä juoksun ja kahvakuulaharjoittelun lisäksi esimerkiksi kuntopyörällä tai cross trainerilla.

Potkunyrkkeily

Tämä treenimuoto helpottaa aggressioita ja laittaa rasvan palamaan polttaen 582–864 kaloria tunnissa. Pidä tauot lyöntien ja potkujen välissä lyhyinä. Pyri siihen, että lepäät 30 sekuntia jokaisen 90 sekunnin potkunyrkkeilyharjoituksen jälkeen.

Portaiden nousu

Tämä arkinen toimi on todella tehokas liikuntamuoto, joka polttaa tunnissa 452–670 kaloria. Jätä siis hissi ottamatta ja kapua portaat ylös tai etsi kotikaupungistasi mahdollisimman pitkät portaat.  Lisätehoa porrastreeniin saat, kun otat käsiisi painot.

***

0:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja