Supertehokkaalla treeniohjelmalla nopeasti kesäkuntoon – kokeile!

Women's Health julkaisi tiukan treeniohjelman, jonka avulla kohotat kuntoasi nopeasti ja tehokkaasti. 

Treeniohjelman laati personal trainer Ippolita Di Paola.

Päivä 1: LISS

Harrasta liikuntaa tasaisella sykkeellä yhden tunnin ajan. Lajin voit valita itse mieltymystesi mukaan. Kokeile esimerkiksi pyöräilyä, hölkkää, uintia tai ryhmäliikuntaa tai -pelejä. Tarkoituksena on, että teet harjoituksen 60–75 prosentin tehokkuudella maksimisykkeestä.

Päivä 2: Lepo

Keskity terveelliseen ruokavalioon ja riittävään vedenjuontiin ja anna kehosi levätä. Venyttele ja tee putkirullausta, huolla ja helli kehoasi. Jos teet istumatyötä, muista nousta ylös vähintään puolentoista tunnin välein.

Päivä 3: HIIT

Tee kovatehoinen intervallitreeni niin, että ujutat treenin väliin 20 sekunnin pätkiä, jolloin annat itsestäsi kaikki tehot irti. Juokse esimerkiksi täyttä vauhtia. Lepää hetki ja kiihdytä jälleen uuteen spurttiin. Toista kahdeksan kertaa. HIIT-treeni saa kalorit palamaan vielä pitkään treenin jälkeenkin.

Päivä 4: Lihaskuntoharjoittelu

Tee lihaskuntoliikkeitä ja keskity enemmän painojen kuin sykkeen nostamiseen. Lihaskuntoharjoittelu auttaa kehittämään ja ylläpitämään lihaskuntoa, vaikka laihduttaisit. Harjoita suuria lihasryhmiä ja muista myös keskivartalotreeni.

Päivä 5: LISS

Tee jälleen harjoitus oman mielesi mukaan.

Päivä 6: Liikkuvuusharjoittelu

Tänään on aika keskittyä tasapainoon ja venyttelyyn ja lihashuoltoon. Käy kehonhuoltotunnilla tai venyttele ja putkirullaile kotonasi. Tee myös tasapainoharjoituksia seisomalla yhdellä jalalla epätasaisilla alustoilla.

Päivä 7: HIIT

Tee HIIT-treeni pyramidityyliin ja keskity voimaan. Treenaa 90 sekuntia ja lepää 20 sekuntia, treenaa 60 sekuntia ja lepää 15 sekuntia, treenaa 30 sekuntia ja lepää 10 sekuntia ja niin edelleen. Käytä apunasi esimerkiksi kahvakuulia ja tee vaikkapa plyo-liikkeitä, kuten hyppyjä, pomppuja ja loikkia. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja