Peppu pyöreäksi kotikonstein – onnistu neljällä teholiikkeellä!

Jalka- ja pakaralihakset ovat isoja lihaksia, jotka kehittyvät nopeasti saadessaan tarpeeksi tehokasta treeniä.

Kuntosalilla vastukseksi on helppo lisätä reilusti painoja, mutta tehokas pepputreeni onnistuu myös kotona. Kokeile Popsugarin listaamia tehokkaita kotona tehtäviä liikkeitä! 

Sumokyykyt hypyllä

Kyykky on pakaraliikkeiden aatelia, mutta vielä tehokkaamman liikkeestä saat tekemällä sen jalat normaalia leveämmässä asennossa. Pidä varpaat ja polvet samassa suunnassa eli hieman ulospäin ja kyykisty viemällä takapuolta taaksepäin, kunnes polvesi ovat 90 asteen kulmassa. Palaa takaisin ylös ja ponnista itsesi kunnon hyppyyn. Kyykkää välittömästi uudestaan.

Askelkyykky hypyllä

Aloita perusasennosta eli seiso jalat hartioiden leveydellä polvet joustavina. Hyppää itsesi askelkyykkyasentoon eli vie toinen jalka eteen ja toinen taakse. Kyykisty selkä suorana kohti lattiaa.

Pidä etummaisen jalan polvi ja varpaat samassa linjassa. Nouse ylös ja ponnista itsesi hyppäämällä takaisin perusasentoon. Toista toisinpäin ja jatka liikettä.

Lantionnosto yhdellä jalalla

Asetu jumppamatolle selinmakuulle polvet koukussa. Tuo toinen jalka koukussa rinnallesi, ja pidä siitä käsilläsi kiinni. Nosta tämän jälkeen lantiotasi ylös, kunnes reitesi ja vatsasi muodostavat suoran lankkulinjan. Laske lantio alas, ja toista liikettä. Vaihda välillä työskentelevää jalkaa.

Varpaisiin kosketus yhdellä jalalla

Aloita liike perusasennosta. Pidä selkärankasi pitkänä ja ala kumartua alaspäin. Anna vasemman jalan nousta ylös taaksepäin samalla, kun kurotat käsilläsi kohti varpaita. Kosketa käsilläsi lattiaa varpaidesi edestä. Muista pitää keskivartalo koko ajan tiukkana. Paina oikean jalan jalkapohjaa lattiaa vasten ja nouse hallitusti ylös. Tee 12–15 toistoa per puoli. 

Katso videolta Elixirin tehokas porrastreeni!

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat