Nyt näkyy paljasta pintaa: Uskalias Borat-asu oli aiheuttaa olympiamitalistille suurta murhetta

Esteratsastuksessa kolme olympiamitalia urallaan voittanut australialainen Shane Rose joutui kotimaassaan kohun keskelle kilpailtuaan näytösluonteisessa kisassa yllään vain Borat-elokuvasta tuttu "mankini". 

Rosen, 50, valmistautuminen kesän Pariisin olympiakoitoksiin oli uhattuna, mutta lopulta Australian esteratsastusliitto ilmoitti, että Rose välttyy kurinpitotoimilta.

Rosella on olympialaisten joukkuekisoista hopea vuosilta 2008 ja 2020 ja pronssi vuodelta 2016. Toissa sunnuntaina hän oli mukana Sydneyn lähellä järjestetyssä estetapahtumassa, jossa kilpailijoita rohkaistiin käyttämään hienoja asuja. Rose ratsasti paitsi oranssi mankini yllään (video alla), myös pukeutuneena gorillaksi sekä Simpsons-sarjasta tutun Duffman-hahmon asussa.

Mankinista tuli valitus Australian esteratsastusliitolle, joka ilmoitti tutkivansa asian. Rose sai tukea muilta huippuratsastajilta ja suurelta yleisöltä, ja hän pyysi myös anteeksi asuvalintaansa.

– Otimme huomioon paitsi kisan luonteen myös sen, että herra Rose on pyytänyt julkisesti anteeksi, liitto tiedotti ja ilmoitti myös, että kyseisen tapahtuman asuvalintoihin pyritään luomaan jatkossa "vähimmäisvaatimukset".

– Tämä on suuri helpotus. Pääsen valmistautumaan Pariisin kisoihin parhaani mukaan, Rose sanoi ja tarjosi vielä Facebook-sivustollaan ihmisille ilmaisia mankini-asuja. 

Rose ei ehkä kuitenkaan itse enää moista asua ainakaan kilpailussa käytä.

– Taidan nyt astua sivummalle tässä asiassa.

Lue myös:

    Uusimmat