Nyt mehustellaan kovalla skenaariolla: Mike Tyson, 54, Anthony Joshuaa tai Tyson Furya vastaan? "Tajunnanräjäyttävää"

Mike Tyson kokeilee tyttärensä hoverboardia 0:32
Mike Tyson kokeilee videolla tyttärensä hoverboardia.

Paluuta viritellyt Mike Tyson, 54, on ollut yksi vuoden puhutuimmista nyrkkeilynimistä, jos ei jopa puhutuin. Yhdysvaltalaislegenda löi nyt puita uuniin herkuttelemalla hänelle esitetyllä ylevällä skenaariolla: ottelulla Anthony Joshuaa tai Tyson Furya vastaan.

Tyson päätti uransa vuoteen 2005, mutta kävi seuraavana vuonna hyväntekeväisyysotteluita. Vuodet ovat vierineet ja uudet huiput vallanneet kehän, mutta raskaan sarjan ex-tähden paluu on nyt realisoitumassa: Tyson kohtaa näytösottelussa maanmiehensä Roy Jones juniorin, 51, Los Angelesissa tämän kuun lopussa.

Kun kyse on paluun edessä olevasta kaikkien aikojen maagisimpiin ottelijoihin arvioidusta legendasta, ympäriltä heitellään ymmärrettävästi ajoittain suuriin sfääreihin pomppaavia spekulaatioita. Niitä tosin Tyson ei itsekään tapaa tyynnytellä.

Nyt Tysonille heitettiin Westwood Onen haastattelussa eteen skenaario Joshuan tai Furyn kohtaamisesta. Kaksikko on raskaan sarjan kovimpia nykynimiä.

Tyson innostui.

– Minä käyttämässä taitojani, vastaamassa taidoillani maailman parhaille raskaan sarjan ottelijoille, se olisi tajunnanräjäyttävää, Tyson herkutteli.

Tyson sanoi jo hiljattain TMZ:lle, että hän "olisi todella innostunut" näytösottelusta Joshuaa vastaan.

"Taitoni riittävät"

Kriittisissä äänenpainoissa on nostettu esiin Tysonin ikä. Fury on 32-vuotias, Joshua 31-vuotias. Tysonilla on ikää vyöllä reilut parikymmentä vuotta enemmän.

Tysonin mukaan puheissa vanhasta iästä ei ole kuitenkaan järkeä.

– Vanha? Tämä on vain uutta aikaa, uuden ajattelun aikaa elämässämme.

– Tämä on, mitä me haluamme tehdä. Joskus sodan jumalat herättävät sinut ja sanovat: "Sinun täytyy tehdä enemmän."

Tyson korosti, ettei hän hyppää haasteisiin, jos hän ei ole niihin valmis.

– Taitoni riittävät tähän. Olen tarpeeksi hyvä kahdeksaan erään. Ponnistelen, ja tästä tulee mielenkiintoista. Odotan innoissani, mitä jatkossa tapahtuu.

Entinen NHL-tappelija Georges Laraque, 43, kertoi vasta neuvotelleensa Tysonin leirin kanssa yhteisestä ottelusta. Keskustelut ovat hänen mukaansa loppusuoralla.

Lue myös:

    Uusimmat