Patrik Laineen Columbus-debyytistä tuli karu – suomalainen sai ruoskaa

NHL-jääkiekkotähti Patrik Laineen ensimmäinen ottelu Columbus Blue Jacketsin paidassa päättyi rumaan 3–6-tappioon Dallas Starsia vastaan. Laineenkaan esitys ei kerännyt kehuja. 

Jo Laineen toisessa vaihdossa Dallasin Joe Pavelski ohjasi pelin avausmaalin. Laine oli seuraavassa vaihdossa rakentamassa Cam Atkinsonille huippupaikkaa, mutta tämä epäonnistui. 

Dallas siirtyi erätauolle 1–0-johdossa, mutta löi varsinaisen rumban käyntiin toisessa erässä, jossa se kasvatti johtonsa 5–1:een. Laine otti erän aikana kaksiminuuttisen korkeasta mailasta, ja se kostautui, kun Denis Gurianov iski ylivoimalla Columbukselle 4–1-voittomaalin. Dallasin Roope Hintz nappasi osumaan kakkossyötön.

Ykkösketjussa pelanneen Laineen rinnalla oli ottelun alussa Atkinsonin tavoin Alexandre Texier. Toisen erän lopussa ketjua viilattiin, ja keskushyökkääjä Texierin tilalle hyppäsi Laineen kanssa Winnipeg Jetsistä Columbukseen jättikaupassa siirtynyt Jack Roslovic

Columbus käynnisti kolmannessa erässä kiriä ja nousi Mihail Grigorenkon ja Dean Kukan osumilla kahden maalin päähän 3–5-tilanteeseen, mutta Aleksandr Radulov löi Dallasille 6–3-sinetin tyhjiin varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä peliminuutilla. 

Joonas Korpisalo torjui Columbus-maalilla 18 laukausta, mutta tuli ohitetuksi viisi kertaa, ja kesken toisen erän Blue Jacketsin tolppien väliin vaihdettiin Elvis Merzlikins. Yhdeksän torjuntaa kirjauttanut latvialaisvahti piti maalinsa puhtaana.

"Jackets odotti maaleja"

Laine sai peliaikaa selkeästi eniten kaikista Columbus-hyökkääjistä, 20.54 minuuttia. Tehopisteitä suomalainen ei tehnyt, ja hänen plus-miinus-tilastonsa putosi lukemaan -2, kun suomalainen oli jäällä myös Radulovin tyhjiin tekemän osuman aikana. 

Laineelle kirjattiin ottelussa seitsemän laukaisuyritystä. Niistä kaksi meni maalia kohti ja neljä blokattiin.  

Laineen otteet Columbus-debyytissa saivat Twitterissä osakseen kritiikkiä. Columbuksen NHL-toimittaja Jeff Svoboda muistutti, ettei hyppääminen tositoimiin ollut Laineelle helppoa kahden viikon pelaamattomuuden jälkeen, mutta päätti viestinsä ruoskintaan. 

– Jackets odotti maaleja. 

Laine oli pelannut aiemmin tällä kaudella vain yhden pelin Winnipegin paidassa, jossa hän iski Calgary Flamesia vastaan tehot 2+1. Hän oli tovin loukkaantuneena ja siirtyi vastikään Columbukseen.

Miltä Laineesta tuntui vetää Columbuksen paita päälle ja missä hän katsoi onnistuneensa ottelun aikana? Miten hän viihtyy Columbuksessa ja mitä peliesitys kertoi joukkueesta? Katso alla olevalta videolta, mitä Laine kertoi MTV Urheilulle.

Patrik Laine pettyi debyyttiinsä:"Pääkoppa oli liian hidas" 1:33

Lue myös:

    Uusimmat