Nuorten leikit "muovipullopommien" kanssa työllistivät erikoiskoulutettuja poliiseja – syövyttävää ainetta sisältäneiden pullojen raivaus aiheutti räjähdysmäisiä ääniä

Poliisi tiedotti Twitterissä viikonloppuna Espoon Kilonpuiston alueelta löytyneistä niin kutsutuista muovipullopommeista, joita olivat havaintohetkellä pullistuneita.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti tänään, että sen erikoiskoulututetut poliisit raivasivat muovipullot pois turvallisesti. Raivaustyö aiheutti poliisin mukaan "voimakkaita räjähdysmäisiä ääniä". Poliisi ei tiedotteessaan tarkemmin kommentoinut, millaista erikoiskoulutusta poliisit ovat pullojen raivaamiseen saaneet.

Poliisi kertoo saaneensa Kilon alueelta myös muita asiaan liittyviä ilmoituksia eilisen aikana.

– Pullopommeja ja niiden valmistukseen tarvittavia tarvikkeita on löytynyt kyseiseltä alueelta. Poliisi epäilee, että tekijät ovat yksittäisiä nuoria henkilöitä. Haluammekin muistuttaa, että tämänkaltaisista teoista voi tulla seuraamuksia myös nuorille, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen kertoo poliisin tiedotteessa.

Vastaavista tapauksista on annettu aiemmin muun muassa sakkoja.

Kemiallinen reaktio vapauttaa vetyä

Kuvailtuja pullopommeja valmistaessa käytetään voimakkaasti syövyttävää ainetta, joka pullossa tuottaa kemiallisessa reaktiossa kovan paineen, jonka tarkoituksena pullon posahtaminen kovan äänen saattelemana. Sisällä oleva syövyttävä aine voi tilanteessa roiskua lähellä olevia kohti, aiheuttaen vakavaa vaaraa muun muassa silmille.

Poliisi neuvoo, että kuvatunkaltaiseen pullistuneeseen muovipulloon ei tule koskea, vaan pullon tai sellaisen valmistamisessa tarvittavia tarvikkeita havaittaessa tulee ottaa yhteys poliisiin.

Poliisi on aiemmin muistuttanut, että pullopommi on vaarallinen myös niiden käyttäjille – myös pommin rakennusvaiheessa.

MTV Uutiset ei tavoittanut Arifullenia kommentoimaan tarkemmin sitä, miten poliisi joutuu nuorten pommileikkeihin puuttumaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja