Mainos

Poliisi varoittaa nuorten vaarallisesta villityksestä: ”Voivat aiheuttaa vakavia vammoja”

Itä-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut useita tapauksia, joissa nuoret ovat valmistaneet vaarallisia muovipullopommeja. Hajotessaan muovipullopommi sirpaloituu ja syövyttävät aineet voivat aiheuttaa vakavia vammoja.

Ohjeita muovipullopommin valmistamiseen nuoret löytävät helposti eri medioista ja kavereiltaan, poliisi kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Pommien valmistukseen käytetään aineita, jotka ovat helposti nuorten saatavilla. Aineista muodostuu kemiallinen reaktio, jonka seurauksena pulloon syntyy painetta, joka hajottaa pullon.

Erityisen vaaralliseksi muovipullopommin tekee se, että aineiden reaktioaikaa on vaikea ennustaa. Muovipullo voi hajota välittömästi taivasta pitkän ajan kuluttua. Hajotessaan pullo räjähtää sirpaleiksi. Lisäksi syövyttävät aineet voivat aiheuttaa vakavia vammoja.

Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa pommikokeilujen vaaroista.

– Havaitessasi epämääräisesti pullistuneita muovipulloja, joissa on nestettä sisällä, älä koske pulloon!

Pikkulapsi oli vammautua

Eräs poliisin varoitusta Facebookissa kommentoinut nainen kertoo, miten nuoret ovat räjäytelleet pullopommeja jopa leikkipuistoissa.

– Siinä oli kerrankin aivan lähellä leikkipuistoon tulevan pikkulapsen vammautuminen ja näön menetys. Räjähtäneet pullonjämät syövyttävine kemikaaleineen vielä jätettiin leikkipuistoon, jolloin ne olivat pienten lasten ulottuvilla. Todella edesvastuutonta toimintaa.

Nainen kertoo ilmoittaneensa havainnoistaan poliisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.