Nuori mies katosi soutureissulla merellä – omaiset eivät tavoittaneet kahteen päivään: Suuretsintöjen jälkeen löytyi vene ja myöhemmin mies

Länsi-Suomen merivartiosto etsi tänään kadonneeksi ilmoitettua soutajaa yhdessä poliisin ja vapaaehtoisten meripelastajien kanssa. Etsintöjä tehtiin Iin ja Haukiputaan väliseltä meri- ja rannikkoalueelta.

Nuori mies oli lähtenyt merelle soutuveneellä perjantain aikana. Omaiset olivat olleet mieheen viimeksi yhteydessä perjantaina iltapäivästä, merivartiosto kertoo tiedotteessaan.

Katoamisilmoituksen tehneiden omaisten mukaan mies oli todennäköisesti matkalla Pohjois-Iistä kohti etelää ja Haukipudasta.

Turun Meripelastuskeskus käynnisti alueella etsintätehtävät tänään kello yhdeltätoista.

Hieman yhden jälkeen päivällä miehen soutuvene löytyi etsintäalueen pohjoislaidalta saaren rannasta. Myös nuori mies löytyi saaresta hyväkuntoisena.

Katoaminenkin sai selityksen.

Puhelin kastui

Mies oli lähtenyt suunnitelmansa vastaisesti Iistä kohti pohjoista. Hänen puhelimensa oli kastunut heti alkumatkasta.

Merivartiosto muistuttaa tiedotteessaan merelle lähteviä veneilijöitä huomioimaan erityisesti sääennusteet, ilmoittamaan reittisuunnitelmansa ja aikataulunsa. Lisäksi oman kännykän, veneen ja varusteiden toimivuus kannattaa varmistaa.

Muuttuneet reittisuunnitelma- ja aikataulumuutokset tulee ilmoittaa maihin. Myös vene ja varusteet on valittava sään ja olosuhteiden mukaisesti.

– Näin toimittaessa vältytään mahdollisilta turhilta etsinnöiltä ja säästetään yhteisiä voimavaroja, merivartiosto kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja