Mainos

Uusi kysely paljastaa: Nuoret viestittelevät muita enemmän ratissa

7:42

Nuoret käyttävät autoillessa puhelinta selvästi enemmän kuin vanhemmat kuskit, käy ilmi LähiTapiolan teettämästä kyselytutkimuksesta.

15–24-vuotiaat viestittelevät, ottavat valokuvia ja käyttävät puhelimien karttapalveluja huomattavasti enemmän kuin muut ikäluokat. Tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa nuorista kertoo käyttäneensä matkapuhelinta viestittelyyn ajon aikana.

Video: Huomenta Suomessa kerrottiin viime syksynä, että älypuhelinta voi mobiilivarmenteen myötä käyttää myös ajokorttina.

Nuori voi saada mopoautokortin jo 15-vuotiaana.

Puolet käyttänyt kännykkää ilman hands free -laitetta

LähiTapiolan liikenneturvallisuuden johtavan asiantuntija Markus Nieminen vertaa tiedotteessa puhelimen näpräämistä ja silmät kiinni ajamista lähes samaksi asiaksi, sillä kuljettajan katseen ollessa muualla reagointikyky heikkenee.

– Nuorten kännykän käytössä korostuu pikaviestisovellusten ja sosiaalisen median käyttö puhumisen sijaan. Liikenteessä näkyy, että kännykkää käytetään ajaessa helposti samalla tavoin kuin muuallakin. Vähintä, mitä voi tehdä, on kytkeä puhelin äänettömään tilaan ajon aikana, jotta puhelimen merkkiäänet eivät häiritse ajon aikana, Nieminen sanoo tiedotteessa.

Kyselyyn vastanneista autoilijoista puolet kertoo käyttäneensä puhelintaan ilman hands free -laitetta viimeisen vuoden aikana.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi keväällä yli 1 000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.