Norjalaistykitystä Oslossa – ihmepoika paineli Euroopan ennätyksen, maanmies säesti karmealla vedolla

Norjan Karsten Warholm villitsi Oslon stadionin – jysäytti maailman kärkiajan 2:39
Karsten Warholm juoksi upeasti kauden maailman kärkiajan 400 metrin aidoissa.

Timanttiliiga huipentui kahteen hurjaan norjalaissuoritukseen, kun Karsten Warholm kipitti 400 metrin aidoissa huippuajan ja Jakob Ingebrigtsen jysäytti 1 500 metrillä oman ennätyksensä ja maailman tilaston kärkiajan.

Ingebrigtsenin aika 3.27,95 on Euroopan ennätys. Norjalainen oli täysin suvereeni 1 500 metrin juoksussa, kun hän karkasi loppusuoralla muiden saavuttamattomiin. Koko Bislettin stadion kannusti villisti, kun norjalainen kirmasi huippuaikaan. Juoksun toinen, Espanjan Mohammed Katir, juoksi myös huippuajan 3.28,89.

400 metrin aitojen maailmanennätysmies Karsten Warholm oli maanmiehensä tavoin täysin ylivoimainen Oslon illassa. Warholm juoksi maailman kauden kärkituloksen 46,52. Warholm lähti liikkeelle tyylilleen ominaisesti kaasu pohjassa, ja hänen vetonsa kesti lähes koko matkan. Vain viimeiselle aidalle tulossa oli vielä parannettavaa, kun hän otti pari ylimääräistä loikkaa, jotta sai askeleensa sopimaan ponnistukseen. 

Naisten sadalla metrillä saatiin myös uusi maailman kauden kärkiaika. Norsunluurannikon Marie Josee Ta Lou kipitti eutsuoran aikaan 10,75. Ta Lou on päässyt tälle kaudelle hurjaan kuntoon, sillä hänen ennätyksensä on vain kolme sadasosaa kovempi. 

Miesten 5000 metrin kisassa nähtiin yksi historian kovimmista juoksuista, kun Jacob Kiplimo ja Yomif Kejelcha tarjoilivat kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi ja seitsemänneksi nopeimmat ajat. Loppuratkaisu oli uskomattoman tiukka, kun miehet venyttivät maaliviivalle täysin samaan aikaan. ENsin näytti että Kiplimo vei pidemmän korren, mutta lopula Etiopian Kejelcha julistettiin voittajaksi. Molemmille merkittiin lopputuloksiin sama aika 12.41,73.

Lue myös:

    Uusimmat