Norjalaiset järkyttyivät, kun shamaanirakas vihjasi Märtha Louisen muuttoaikeista ja kihloista – kohuprinsessalta suora vastaus väitteisiin televisiossa

7:59
Prinsessa Märtha Louise on Norjan hovin outo lintu - näin hän kertoi erityisherkkyydestään Vappu ja Marja Liven vieraana

Norjan prinsessa Märtha Louise vastasi maanantaina televisiossa suoraan kysymykseen siitä, onko tämä aikeissa muuttaa pois kotimaastaan.

Norjassa häkellyttiin täysin viime keväänä, kun prinsessa Märtha Louisen miesystävä shamaani Durek Verrett antoi Daily Mailille haastattelun, jossa hän puhui varsin suorasukaisesti parisuhteestaan.

Verrett paljasti brittilehdelle, että avioitumisesta on keskusteltu, mutta pudotti samalla myös toisen pommin.

– Suunnitelmamme on asua joskus yhdessä. Ei Norjassa, mutta Yhdysvalloissa, hän täräytti.

Märtha Louise ei ole kommentoinut rakkaansa puheita haastatteluissa, joita on sittemmin antanut. Nyt hän kuitenkin sivusi aihetta esiintyessään Norjan TV2:lla maanantaina toimittaja Harald Rønnebergin haastattelussa Helt Harald -ohjelmassa.

Prinsessa kertoi ohjelmassa avoimesti ex-puolisonsa Ari Behnin kuolemasta jouluna 2019. Hän kertoi, että uusi kumppani Durek Verrett oli hänelle suuri tuki, kun hän joutui kertomaan surulliset uutiset kolmelle teini-ikäiselle tyttärelleen.

Verrett - jolla on niin ikään norjalaisia sukujuuria - oli vieraillut rakkaansa kotikonnuilla ensimmäisen kerran keväällä 2019. Tuolloin hän oli Märtha Louisen mukaan sitä mieltä, että hän voisi asettua Norjaan. 

Kun Rønneberg kysyi Märtha Louiselta, olisiko tämä valmis muuttamaan Verrettiin luo Yhdysvaltoihin, hän vastasi yllättäen kiertelemättä.

– Kyllä, on mahdollista, että päädymme sinne jossain vaiheessa, prinsessa myönsi norjalaislehti VG:n mukaan ohjelmassa.

Prinsessan ja shamaanin suhde sai norjalaiset pöyristymään, kun Märtha Louise paljasti keväällä 2019 löytäneensä uuden onnen amerikkalaisen shamaanin kanssa ja aloitti pian tämän kanssa prinsessa ja shamaani -luentokiertueen Norjassa. Seurauksena Norjassa linjattiin, ettei prinsessa saa käyttää titteliään kaupallisissa tarkoituksissa.

Norjalaiset järkyttyivät entistä enemmän, kun Durek puhui pian podcastissa varsin avoimesti pariskunnan rakkauselämästä. Tämä ei jäänyt huomaamatta myöskään Ruotsissa, sillä myös Aftonbladet uutisoi lausunnoista, joiden mukaan seksisessiot saattavat kestää tuntikausia.

– Kumpikaan Ruotsin prinsessoista ei olisi voinut tulla kotiin ja ilmoittaa rakastuneensa shamaaniin, tokaisi Svensk Damtidningin päätoimittaja Johan T. Lindwall.

Hän huomautti, että Ruotsissa kohun riitti aiheuttamaan aikoinaan jo se, että kruununprinsessa Victoria alkoi deittailla "vain" kuntosalilla työskennellyttä Daniel Westlingiä.

Märtha Louise ja Durek kertoivat kuitenkin kesällä Vanity Fair -lehdelle antamassaan pitkässä haastattelussa kuningasparin antaneen lopulta siunauksensa parin suhteelle tiedusteltuaan ensin vävykokelaalta tämän uranäkymistä. Durek paljasti lehdelle, että hän on myös suunnitellut jo kihlasormuksen rakkaalleen. Toistaiseksi kihlauksesta ei kuitenkaan ole vielä ilmoitettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja