Märtha Louisen shamaanirakas leimattiin Norjassa Rasputiniksi – kertoo vihdoin harvinaisessa haastattelussa, kuinka kuningaspari reagoi kohusuhteeseen

7:59
Norjan prinsessa Märtha Louise vieraili keväällä 2019 Suomessa ja Vappu ja Marja Liven haastattelussa

Norjan prinsessa Märtha Louise ja hänen shamaanirakkaansa kertovat Vanity Fair -lehden harvinaisessa yhteishaastattelussa, kuinka Norjan kuningaspari suhtautui valtaisan kohun nostattaneeseen suhteeseen.

Norjan prinsessa Märtha Louise on pitänyt yhtä amerikkalaisen shamaanin Durek Verrettin kanssa jo keväästä 2019 lähtien. Kun prinsessa julkisti suhteensa, se aiheutti Norjassa massiivisen kohun.

Pari on nyt antanut Vanity Fair -lehdelle harvinaisen yhteishaastattelun parisuhteestaan, jossa he puhuvat avoimesti myös siitä, millaisia reaktioita suhde on aiheuttanut paitsi julkisesti, mutta myös heidän lähipiirissään.

Shamaani Durek kertoo haastattelussa, että häntä verrattiin jopa Rasputiniin. Hänen silmiään luonnehdittiin paholaisen tai käärmeen silmiksi ja hänen huhuttiin jopa noituneen Märtha Louisen, jonka kanssa hän oli ainoastaan siksi, että tämä oli prinsessa. Parin mukaan myös Märtha Louisen mielenterveys kyseenalaistettiin.

Märtha Louise kertoo Vanity Fairille tulleensa välittömästi toimeen rakkaansa perheen, eli tämän sisarten ja heidän lapsiensa kanssa. Hän kuitenkin tunnustaa, että Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja eivät lämmenneet yhtä nopeasti.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa nyt myös tästä.

– Isäni on sanonut minulle pienestä pitäen, että minun tulee olla rehellisesti se, kuka minä olen, sillä muuten ihmiset näkevät lävitseni. Luulen, että hän on saattanut muutaman kerran katua sitä, että on sanonut niin, Märtha Louise sanoo haastattelussa virnistäen.

Kuninkaan reaktio ei käy suoraan ilmi prinsessan puheesta, mutta kuningatar Sonja ei ilmeisesti ottanut tyttärensä uutta rakkautta tyynesti.

– Ennen Durekia äitini oli ollut huolissaan, koska minulla ei ollut kolmeen vuoteen poikaystävää, Märtha Louise kertoo avioeronsa jälkeisistä ajoista.

15 vuotta kestänyt avioliitto kirjailija Ari Behnin kanssa päättyi vuonna 2017.

– Kun kerroin äidille, että minulla on poikaystävä ja hän kysyi, kuka hän on… Märtha Louise aloittaa.

– En tiedä, miten paljon voin puhua tästä, mutta rehellisesti. Se oli todella ristiriitaista. Yhdysvalloissa asiaan suhtaudutaan avoimemmin, mutta Norjassa se on todella, todella ristiriitaista, hän pohtii eroja siinä, millaisia ajatuksia rakastuminen shamaaniin herättää.

– Uskoisin, että minun olisi pitänyt valita toimitusjohtaja, lordi tai joku korkeassa asemassa oleva. Se, että on shamaanin kanssa, on todella erilainen valinta. Se on hullua.

Haastattelussa sivutaan myös prinsessa ex-puolison Ari Behnin kuolemaa. Pari kertoo, että perhe oli katsellut Yksin kotona -elokuvaa ja mennyt yhdessä joulukirkkoon kuningas Haraldin kutsumina. Kirkon jälkeen suru-uutinen tavoitti kuninkaalliset. Behn oli kärsinyt mielenterveysongelmista, mutta syyttävä sormi osoitti jälleen kohti ex-vaimoa ja tämän uutta puolisoa.

– Puhuttiin, että se oli minun ja Durekin syy. Ja että jos en olisi alkanut seurustella Durekin kanssa, sitä ei olisi tapahtunut, Märtha Louise kertoo.

Kuningas Harald ja kuningatar Sonja ovat kuitenkin sittemmin antaneet siunauksensa suhteelle. Durek matkusti syksyllä Norjaan rakkaansa syntymäpäiväksi, kun pari oli ollut kuukausia erossa toisistaan koronapandemiaan liittyvien matkustusrajoitusten vuoksi.

Shamaani kertoo kuitenkin kysyneensä kuninkaalta ja kuningattarelta Märtha Louisen kättä jo jouluna ennen kuin perhe sai tiedon Ari Behnin itsemurhasta.

Vanity Fairin mukaan kuningaspari oli antanut siunauksensa tyttärensä suhteelle tiedusteltuaan ensin vävykokelaalta tämän uranäkymistä. Durek kertoo lehdelle, että hän on myös suunnitellut jo sormuksen rakkaalleen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja