Nopeat syövät, hitaat eivät: Porsche laittaa tilausnapin nettisivuilleen vain 2,7 sekunniksi

2:41
Oliivinvihreä, vuosimallin 1977 Porsche 911S Coupe, joka tähditti myös Suomessa suosittua Silta-rikossarjaa, löysi uuden omistajan Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa järjestetyssä huutokaupassa vuonna 2018. Autosta maksettiin lopulta noin 160 000 euroa, ja summa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Brändien välisten yhteistöiden sarjassa auto- ja vaatemerkin yhteinen mallisto ei ehkä ole sieltä yllätyksellisimmästä päästä, mutta Porschen ja Puman ennakkotilausjärjestely on kieltämättä poikkeuksellinen.

Saksalaisyhtiöt Porsche ja Puma ovat käynnistäneet yhteistyön, joka ei kuitenkaan liity ensimmäisenä mainitun autoihin, vaan lähinnä jälkimmäisenä mainitun lenkkareihin.

Äkkiseltään urheiluautovalmistajalla ja vaatebrändillä ei ole paljoakaan yhteistä, mutta toisaalta niin urheiluautofanit kuin lenkkarikeräilijätkin ovat tunnettuja siitä, että he ovat valmiita näkemään paljonkin vaivaa päästäkseen käsiksi asioihin, joita ei ole muilla. Asiaan ei ehkä kiinnitä huomiota kuin asialle todella vihkiytynyt toinen harrastaja, mutta väliäkö tuolla.

Porsche Designin ja Puman yhteistyönä on joka tapauksessa syntynyt kahdeksan paria lenkkareita, jotka ammentavat inspiraationsa Porsche 911 Turbon eri aikakausista.

Puman Speedcatsit kunnioittavat Porschen vesijäähdytteisiä 996-, 997-, 991- ja 992-malleja, kun taas Future Ridersit kumartavat ilmajäähdytetyille malleille 930 3.0L, 930 3.3L, 964 ja 993.

Yhden parin hinta on 150 dollaria. Lenkkareita tullaan valmistamaan vain hyvin rajattu määrä. Ennakkotilaajat saavat myös kokoelman inspiroiman julisteen. Kenkiä tulee myyntiin myös Porschen ja Puman liikkeisiin Yhdysvalloissa. 

Varsinainen koukku on kuitenkin siinä, että mikäli omat sklobonsa haluaa tilata ennakkoon, on toimittava nopeasti.

Siis todella nopeasti.

Nappi, jota painamalla kenkänsä voi tilata ennakkoon, ilmestyy Porschen verkkosivuille nimittäin ainoastaan 2,7 sekunniksi keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Nettisivuilla oleva ajastin laskee aikaa hetkeen, jolloin hiirisormen on parasta olla valmiina.

Vajaan kolmen sekunnin ikkuna on viittaus uuden 911 Turbon nollasta sataan -kiihtyvyyteen.

Lähde: Porsche

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja