Nokia-älypuhelimille julkaistiin uudistunut kamerasovellus – Nokia 8:lle julkaistu virheellinen päivitys vedettiin pois jakelusta

Nokia-puhelimia kehittävä ja myyvä HMD Global julkaisi tänään Nokia-älypuhelimilleen uudistuneen kamerasovelluksen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt päivityksen kanssa nappiin, sillä päivitys poisti Nokia 8 -puhelimesta kaarimaisen Ammattilainen-tilan käyttöliittymän.

Uusi kamerasovellus tuo uudistuneen käyttöliittymän, jossa eri kuvaustilojen välillä voi vaihtaa aiempaa helpommin sivusuunnassa pyyhkäisemällä. Lisäksi päivitys tuo mukaan Google Lensin, eli älykkään haun kamerakuvan perusteella, sekä Google Motion -kuvauksen, joka tallentaa kuvien yhteyteen myös pienen pätkän videota. Uusi kamerasovellus sisältää myös lisätyn todellisuuden efektejä.

NokiaMob-sivuston mukaan päivitys on julkaistu jo myös Nokia 3.1, Nokia 5.1 ja Nokia 6 -älypuhelimille ZEISS-linssillisten Nokia 6.1:n, Nokia 7 Plussan, Nokia 8:n ja Nokia 8 Siroccon lisäksi.

Nokia 8:n osalta julkaistu kamerapäivitys poisti yllättäen englanniksi Pro Camera -nimellä tunnetun, suomeksi Ammattilainen-tilaksi kutsutun manuaalikuvaustilan kattavilla säädöillä ja Lumia-puhelimista tutulla kaarimaisella käyttöliittymällä. Tässä on kyse ilmeisesti virheestä, sillä päivitys kerrotaan sittemmin vedetyn jo pois saatavilta Nokia 8:lta, ja NokiaMobin mukaan Nokia 6.1 -puhelimessa ja Nokiapoweruser-sivuston mukaan lisäksi myös Nokia 7 Plussassa ja Nokia 8 Sirocossa Pro Camera -tila on yhä mukana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja