NoHo Partnersin toimitusjohtaja antaa rajoituksille täyslaidallisen: "Käytännössä keskikaljabaarit aukeavat päivisin ja ruokaravintolat pysyvät kiinni"

6:40
Ravintolarajoitukset julki: pahimmilla alueilla anniskelu päättyy kello 17 – ravintoloitsija kommentoi päätöksiä tuoreeltaan

Suuren ravintolaketjun NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström antaa hallituksen tuoreimmille ravintolarajoituksille täyslaidallisen.

MTV Uutiset Livelle puhuneen Vikströmin mukaan ravintoloiden avautuminen erittäin tiukoilla rajoituksilla ei ole kannattavaa.

Pahimmilla korona-alueilla anniskeluravintolat saavat olla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään. Alkoholin tarjoilun täytyy loppua kello 17.

Tiukemmat ravintolarajoitukset ovat voimassa 11 maakunnassa. Kahdeksassa maakunnassa ovat voimassa lievemmät rajoitukset.

– Käytännössä keskikaljabaarit aukeavat päivisin ja ruokaravintolat pysyvät kiinni. Tässä eivät tavoite ja toteutus kohtaa. Vikström kuvaa tuoreita päätöksiä asiakkaiden, yrittäjien ja alan työntekijöiden kiusaamiseksi.

Vikströmin mukaan jos tautitilanne maassa on edelleen niin paha, että ihmisten liikkumista täytyy rajoittaa, niin pidetään ravintolat kiinni.

Hän sanoo, että selkeä peli olisi ollut, että suljetaan ravintolat, jos tarvitaan ja maksetaan kohtuulliset korvaukset. Puolivillaiset malli, joissa ravintolatoimintaa ei pysty harjoittamaan, on lähinnä asiakkaiden, työntekijöiden ja yrittäjien kiusaamista.

Vikströmin mukaan NoHo aikoo avata lähinnä muutamia pubeja. Toimitusjohtaja muistuttaa myös, että lounaspaikkojen avaaminen ei ole kannattavaa, sillä kysyntää ei ole monen ihmisten ollessa edelleen etätöissä.

– Rajoitukset eivät ole järkeenkäypiä. Vaikuttaa, että kyseessä on ministeri Krista Kiurun sooloilu. Eduskunta edellytti, että rajoituksissa huomioitaisiin ravintolatyypit ja etenkin ruokaravintolat.

NoHo Partners pyörittää kaikkiaan noin 250 ruoka- ja seurusteluravintolaa, yökerhoa ja viihdekeskusta.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja