Hallituksen ravintolarajoitukset julki – tiukat rajoitukset voimassa 11 maakunnassa

6:40
NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström antoi hallituksen tuoreimmille ravintolarajoituksille täyslaidallisen MTV Uutiset Liven suorassa lähetyksessä - katso video yllä

Ravintolat voivat ensi maanantaina avata ovensa koko maassa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Pahimmilla korona-alueilla ravintoloiden aukioloa rajoitetaan edelleen tiukasti.

Pahimmilla korona-alueilla anniskeluravintolat saavat olla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään. Alkoholin tarjoilun täytyy loppua kaikissa ravintoloissa kello 17.

Tiukat aukiolo- ja anniskelurajoitukset ovat STM:n mukaan voimassa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on näissä maakunnissa käytössä kolmasosa asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista.

Karaoke ja tanssiminen kiellettyjä kaikissa ravintoloissa

Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla ovat voimassa lievemmät rajoitukset. Niissä ravintolat saavat olla auki kello 23:een ja anniskelun on loputtava kello 22.

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on näissä maakunnissa käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista. Asiakaspaikkarajoitus ei koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Kaikissa ravintoloissa koko maassa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Rajoituskokonaisuutta tarkastellaan valtakunnallisen epidemiatilanteen pohjalta ensimmäisen kerran kaksi viikkoa rajoitusten alkamisen jälkeen. Rajoitusten lieventämisen edellytys on epidemiatilanteen suotuisan kehityksen jatkuminen.

1:33
Katso myös: THL:n Mika Salminen varoitti eilen, että vapun viettäminen normaaliin tapaan voisi kostautua kesäksi pahenevalla koronatilanteella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja