Mainos

Nizza heräili uuteen viikkoon hämmentyneenä – toiveena paluu entiseen

Maanantai alkoi iskun järkyttämässä Nizzassa hyvin arkisesti. Vanhassa kaupungissa matkamuistomyymälää availlut Lynne sanoo, että viikonloppuna väkeä ja turisteja liikkui lopulta yhtä paljon kuin aiemminkin tänä kesänä.

– Tänä vuonna olen kuitenkin huomannut, että kaikki kriisit ovat vaikuttaneet turistien määrään. Turisteja on ylipäätään vähemmän kuin aiemmin, pelkällä etunimellään esittäytyvä Lynne kertoo.

Hän uskoo, että Nizza palaa ennalleen.

– Eteläranskalaiset ovat lannistumatonta kansaa, me emme häviä taisteluja.

Viime torstaina tapahtuneessa rekkaiskussa Nizzan rantabulevardille kuoli 84 ihmistä. Ranskassa vietetään hiljainen hetki uhrien muistoksi tänään kello yhdeltä Suomen aikaa.

Nizzassa ihmisiä on kutsuttu kokoontumaan rantabulevardin tuntumaan. Aamupäivällä paikalla näkyi jo useita viranomaisia ja esimerkiksi Punaisen Ristin henkilökuntaa.

Iskupaikan ohi kulkeva italialaisperhe sanoo, että elämää ja lomaa on jatkettava normaaliin tapaan.

– Totta kai tämän paikan ohi käveleminen tuntuu hirveältä, mutta meidän on vain luotettava turvallisuuteen, Silvia Vigna kertoo.

Vigna lomailee Nizzassa miehensä Alberto Vignan ja poikiensa Giulion ja Filippon kanssa. Lapset ovat pieniä ja istuvat vielä rattaissa, mutta Vignojen mukaan pojat ovat kyselleet torstain tapahtumista.

– Olemme kertoneet heille, että kuorma-auto ajoi ihmisjoukkoon, Silvia Vigna sanoo.


Yhteyttä äärijärjestöön ei ole vahvistettu

Iskun tutkinta jatkuu edelleen. Ranskan presidentti Francois Hollande on kutsunut puolustus- ja turvallisuusneuvoston koolle käsittelemään iskua ja sitä, mitä vastaavien hyökkäyksien estämiseksi voitaisiin tehdä. 

Sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan yhteyttä Nizzan hyökkääjän ja terroristiverkostojen välillä ei ole vielä vahvistettu. Asiaa Ranskan RTL-radiolle kommentoineen Cazeneuven mukaan vielä ei myöskään voida sulkea pois sitä vaihtoehtoa, että hyökkääjä on "nopean radikalisoitumisen" myötä sitoutunut tekoon.

Viranomaiset ovat kertoneet, että vain 52 iskun uhria on virallisesti tunnistettu, ja osa omaisista on etsinyt edelleen kuumeisesti tietoa läheisistään.

Kuvia kadonneista on jaettu sosiaalisessa mediassa läpi viikonlopun. Iskun jälkeen on perustettu useita Twitter-tilejä, kuten Recherces Nice, jotka levittävät tietoa kadonneista. Maanantaina Nizzan kaduilla näkyi vielä useita ilmoituksia kadonneista. 

1:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.