Niko Ranta-ahon isä joutui rikosepäilyn kohteeksi uudessa huumevyyhdissä – tästä syystä syytteet jätettiin nostamatta

4:40
Katso video: MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen analysoi Katiska-vyyhdin tuomioita tuoreeltaan

Keskusrikospoliisi epäili myös Niko Ranta-ahon isää törkeästä huumausainerikoksesta niin kutsutun Katiska 2 -huumevyyhdin tutkinnan aikana.

Syyttäjä teki kuitenkin alkuviikosta syyttämättäjättämispäätöksen, sillä todennäköisiä syitä 56-vuotiaan yrittäjän syyllisyyden tueksi ei löytynyt. Jäljet johtavat ainoastaan Niko Ranta-ahoon.

Niko Ranta-ahon isän yrityksen omistamasta nettiliittymästä oli kirjauduttu sähköpostiin, jota käyttänyt henkilö sopi yli 22 000 ekstaasitablettia sisältäneen rengaslähetyksen kuljettamisesta Suomeen viime marraskuussa.

Kyseessä oli perheen Espanjan talon nettiliittymä. Isä ja poika asuivat saman talon eri asunnoissa viime syksynä, kun Ranta-aho oli vapaudettu tutkintavankeudesta. Sähköpostiin oli kirjauduttu nettiliittymästä useamman kerran 5.–15.11. 2020 välisenä aikana.

Isä kiisti osuutensa asiassa

Niko Ranta-ahon isä kiisti kuulusteluissa lähettäneensä rengaslähetystä koskevia sähköpostiviestejä tai tienneensä mitään koko lähetyksestä.

Kyse oli normaalista nettiyhteydestä, joka oli kiinnitettynä WLAN-laitteeseen ja jaettu koko asuntoon langattomasti. Verkkoon vaaditaan salasana, mutta myös Niko Ranta-aholla on saattanut olla pääsy tähän internet-yhteyteen, isä kertoi poliisille.

Toinen asia, mikä johti isän epäilyksen alaiseksi, oli se, että hänen autonsa oli ollut Fuengirolassa 16. marraskuuta, eli samaan aikaan kun ekstaasia sisältäneet renkaat oli toimitettu sieltä Suomeen kuljetettavaksi. Isän mukaan Niko Ranta-aho oli kertonut käyneensä hierojalla Fuengirolassa kyseisenä päivänä.

Isä vapautui epäilyistä

Syyttäjien mukaan onkin todennäköisempää, että sähköpostiin oli kirjautunut Niko Ranta-aho, ei hänen isänsä. Lisäksi isän auto ei ollut ollut Fuengirolassa lähellä paikkaa, jonne ekstaasia sisältänyt rengassarja oli toimitettu kuljetettavaksi.

Näin ollen syytteet isää kohtaa jätettiin nostamatta.

Niko Ranta-ahoa syytetään useista uusista huumerikoksista. Jutussa on yhteensä viisitoista syytettyä, joista yksi on Ranta-ahon isosisko. 

Katiska 2 -vyyhdin käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikolla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja