Niko Ranta-aholle uudet syytteet Katiska 2 -huumevyyhdissä – tällaisista rikoksista on kyse

4:40
Katso video: MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen analysoi Katiska-vyyhdin tuomioita tuoreeltaan

Syyttäjät ovat nostaneet syytteet uudessa laajassa huumausainerikosvyyhdissä, jonka esitutkinnan valmistumisesta KRP tiedotti toukokuun alussa.

Rikoskokonaisuuden pääepäilty on 33-vuotias Niko Ranta-aho, joka sai niin sanotusta Katiska-huumevyyhdistä 11 vuoden vankeustuomion huhtikuun alussa.

Syyttäjät kertovat tiedotteessaan, että uudessa kokonaisuudessa on ollut 19 epäiltyä. Rikosnimikkeet ovat törkeä huumausainerikos, avunanto törkeään huumausainerikokseen, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos, törkeän ampuma-aserikoksen yritys, ampuma-aserikos ja lievä ampuma-aserikos.

Pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa toukokuun lopuussa. Tuomionanto menee todennäköisesti alkusyksyyn.

Poliisi kertoi aiemmin, että Ranta-aho on pääepäiltynä jutussa, jossa rikollisryhmä salakuljetti ja yritti salakuljettaa Suomeen suuren määrän huumeita marras–tammikuussa 2020–2021.

Tästä on kyse

Uudet, nyt käräjille etenevät rikossyytteet sijoittuvat aikaan, jolloin Katiska-juttu oli vielä kesken Helsingin käräjäoikeudessa, mutta Ranta-aho päässyt vapaaksi tutkintavankeudesta.

Ranta-aho istui Katiskan takia tutkintavankeudessa lähes vuoden, mutta hän pääsi vapaaksi kesäkuussa 2020.

Poliisin mukaan Ranta-aho organisoi kymmenien tuhansien ekstaasitablettien ja huumausaineeksi luokiteltujen lääketablettien salakuljetuksen Espanjasta ja Slovakiasta. Tulli ja poliisi saivat tabletit takavarikoitua.

Lisäksi poliisi epäilee, että rikollisryhmä pyrki salakuljettamaan Suomeen marihuanaa, ekstaasia, kokaiinia sekä 50–100 litraa amfetamiiniöljyä, josta piti valmistaa ainakin 150 kiloa puhdasta amfetamiinia. Poliisin mukaan rikokset jäivät kuitenkin yrityksiksi, koska Ranta-aho otettiin kiinni Espanjassa tammikuussa 2021, kun epäilykset uusista huumerikoksista olivat ilmenneet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja