Niko Ranta-aholle vuorossa uusia syytteitä Katiska-oikeudenkäynnissä: kiistää Sofia Belórfin pahoinpitelyn

Tältä kuulostaa Niko Ranta-ahon uho MTV:n haltuunsa saamilla salanauhoilla – rikostoimittaja kertoo, ketä poliisi saa salakuunnella 6:28
Katso myös video: MTV Uutiset Livessa käsiteltiin heinäkuussa Niko Ranta-ahosta vuotaneita salanauhoituksia.

Ranta-aho kiistää pahoinpitelyn kirjallisessa vastauksessaan.

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään syytettä, jonka mukaan Niko Ranta-aho pahoinpiteli Sofia Belorfia ulkomailla viime vuoden kesäkuussa.

Syytteen mukaan Ranta-aho töni ja löi silloista puolisoaan useita kertoja. Käräjäoikeudelle toimittamassaan vastauksessa Ranta-aho kiistää pahoinpitelyn.

– Ranta-aho ei ole menetellyt teonkuvauksessa kuvatulla tavalla, kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Helsingin poliisi on salannut kokonaan asiaa koskevan esitutkinta-aineiston. Aiemmin liikemiehenä tunnettu Ranta-aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet Katiska-jutussa.

Syytteiden mukaan hän johti Espanjasta käsin huumeorganisaatiota vuosina 2016–2019. Suomeen tuotiin 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Ranta-ahon kanssasyytetty rikollisryhmä Cannonballin entinen johtaja Janne Tranberg kiistää syytteet.

Belorf kiistää pesseensä huumerahoja

Myös Belorf on syytettynä Katiska-jutussa. Hänen syytteensä koskevat rahanpesua ja kokaiinia. Rahanpesussa on kyse muun muassa lentokentällä Belorfin hallusta löytyneestä matkalaukusta, joka sisälsi tuhansia euroja käteistä.

Syyttäjän mukaan Belorf tiesi laukussa olleista rahoista sekä siitä, että ne olivat peräisin Ranta-ahon huumerikoksista. Belorf kiistää syytteet.

Puolustuksen mukaan laukun kirjasi Belorfin nimissä ruumaan Ranta-aho ja tosiasiassa suurin osa laukussa olleista tavaroista oli tämän.

Rahanpesun lisäksi Belorfia syytetään huumausainerikoksesta viime kesän Ruisrockin aikaan. Syytteen mukaan Belorf muun muassa otti Ranta-aholta kokaiinia sisältäneen pussin ja luovutti sen kolmannelle henkilölle.

Belorf on myöntänyt ottaneensa Ranta-aholta kokaiinia Ruisrock-viikonloppuna, mutta vain estääkseen Ranta-ahoa käyttämästä sitä. Belorfin ja Ranta-ahon parisuhde päättyi rikostutkinnan paljastuttua ja Ranta-ahon jouduttua tutkintavankeuteen.


Lue myös:

    Uusimmat