Sofia Belórf kääntää Stefan Thermanin kanssa uuden sivun elämässään – kertoo ensimmäistä kertaa draamakevään tapahtumista MTV Uutisille: "Toisesta on ollut niin paljon tukea, että se on ollut sen arvoista"

2:12
Näin Sofia Belórfin ja hänen entisen puolisonsa Niko Ranta-ahon suhteen käänteet etenivät

Sofia Belórf kertoo MTV Uutisille tuntevansa, että elämä on vihdoin asettumassa rauhallisempiin uomiinsa vaiherikkaiden käänteidensä jälkeen.

Sofia Belórfin, 30, elämä on suurten muutosten kynnyksellä, sillä tällä hetkellä hän puuhaa ahkerasti muuttoa miesystävänsä Stefan Thermanin, 34, kanssa parin uuteen yhteiseen kotiin Espooseen. Belórf kertoo MTV Uutisille, että pariskunnan tavarat suuntaavat kohti uutta kotia tänään torstaina 30. heinäkuuta, mutta pari muuttaa itse 300-neliöiseen taloonsa vasta muutaman viikon päästä. 

– Se ei ole ihan valmis vielä, siellä on keittiössä vielä hommaa. Niin nyt olemme hotellissa ja Hangossa pari viikkoa evakossa, Belórf kertoo. 

– Vähän semmoista kesäreissulta tuntuvaa evakkoa. 

Espoossa Belórf ei ole ennen asunut, mutta kertoo muuttavansa sinne mielellään. Monet Belórfin ystävät sekä aikoinaan entinen poikaystävä ovat asuneet alueella, joten se on tullut hänelle tutuksi. Omakotitaloasuminen on myös asia, jota Belórf on osaltaan kaivannut elämästään Espanjan Marbellassa, jossa hän asui entisen miesystävänsä Niko Ranta-ahon kanssa.

– Siellä Espanjassa totuin semmoiseen, että on paljon tilaa ja oli oma talo. Jotenkin on ollut vähän ikävä sitä, että voi vaan avata oven ja lähteä siitä sitten suoraan luontoon koiran kanssa eikä ole seinänaapureita. Se on kyllä kivaa, joten on hyvä fiilis!

Muutto uuteen kotiin tuo Belórfille tervetullutta vaihtelua elämään, jossa käänteitä ja draamaa on riittänyt runsaasti viimeisen vuoden aikana. Vuoden 2019 heinäkuussa Belórf ja hänen entinen miesystävänsä Ranta-aho pidätettiin liittyen Katiska-huumevyyhtiin, jonka selvittäminen alkoi Helsingin käräjäoikeudessä alkuvuodesta 2020. Ranta-ahoa syytetään törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta, Belórfia kahdesta rahanpesusta sekä huumausainerikoksesta. 

Huhtikuussa 2020 Belórf ilmoitti eronneensa Ranta-ahosta. Tämän jälkeen Belórfin ja Thermanin suhde tuli julki, joka sai myös osakseen valtavaa mediahuomiota muun muassa sen takia, että Therman oli myös vasta vähän aikaa sitä ennen eronnut entisestä puolisostaan Martina Aitolehdestä.

– Vähän on ollut sellaista draamaa tässä alkukesästä ja nyt sitten olen päässyt keskittymään taas olennaiseen, eli tavalliseen elämään, ja pikku hiljaa alan taas tekemään sometöitä, joita käynnistelen syksyä kohden. Kun on saanut nuo elämän vähän rajummat käänteet vähän taka-alalle, pystyy keskittymään taas työjuttuihin. 

Belórf tuli aikoinaan tunnetuksi fitness-urheilun puolelta ja hänellä onkin ansioluettelossaan muun muassa bikini fitneksen maailmanmestaruus vuodelta 2015. Tällä hetkellä fitness ei tunnu kuitenkaan omalta, vaan Belórf haluaa keskittyä tulevissa töissään monipuolisemmin kauneuteen, muotiin sekä yleiseen hyvinvointiin. 

– Fitness aikoi tuntua aika yksitoikkoiselta, eikä se semmoinen kalorien laskeminen ja aamusta iltaan treenaaminen ole enää mua. Haluan keskittyä enemmän kokonaisvaltaisempaan hyvinvointiin. 

Raskaan vuoden jälkeen unelma perheestä elää vahvana

Belórf kertoo, että kulunut vuosi ja erityisesti kevät sekä kesän alku olivat hänelle raskasta aikaa. Hän kertoo, ettei olisi koskaan uskonut, jos hänelle olisi ennustettu aikoinaan, että kulunut vuosi tulisi olemaan tällainen ja varsinkaan, että siitä voisi selvitä. 

Vaikka Belórf ei vielä "uskalla nuolaista ennen kuin tipahtaa", tällä hetkellä tuntuu siltä, että asiat ovat pikku hiljaa tasoittumaan päin. 

– Jotenkin sitä nahka paksuuntuu sillä tavalla, ettei ihan joka asia enää hetkauta. Mutta oli se siis ihan jäätävän rankkaa, ei mulla ollut mitään motivaatiota aloittaa uusia työprojekteja. Mua pyydettiin kivoihin tv-ohjelmiinkin, joista jouduin kieltäytymään lähtökohtaisesti koko kevään, Belórf kertaa. 

– En kokenut, että henkinen hyvinvointini olisi ollut sillä tasolla vielä, että haluaisin olla vahvasti esillä tai rakentaa mitään uutta. Vasta nyt mulla on sellainen olo, että voisin ottaa uusia projekteja, niin kuin olenkin nyt alkanut suunnittelemaan uutta. Mutta kyllä se oli ihan kauheaa.

Belórf kertoo, että tällä hetkellä myös draamat hänen lähipiirissään vaikuttavat tasoittuneen. Nyt hänellä on paljon virtaa sekä uskoa parempiin aikoihin. Hän kertoo myös arvostavansa entistä enemmän elämän hyviä perusasioita. Sellaista elämää, ettei aamuisin herää mielessään ensimmäiseksi kasa murheita.

Suurena apuna on Belórfin mukaan ollut myös erityisesti hänen avopuolisonsa Therman, vaikka kaksikon suhde aiheuttikin paljon kohinaa tullessaan julki. 

– Me vähän tiedettiin, että mikä mylly tuossa tulee. Mutta sitten taas toisesta on ollut niin paljon tukea, että se on ollut sitten sen arvoista myös. 

Valoisaan tulevaisuuteen kuuluu Belórfin haaveissa myös oma perhe, ja nainen myöntää, että vauvakuume on ollut kova jo liki viimeiset kymmenen vuotta. Hän nauraa todetessaan, ettei olisi uskonut aikoinaan, ettei hän vielä kolmekymppisenä olisi äiti. 

Nyt on kuitenkin aika odottaa vielä hieman, eikä perheen perustamisen aika Belórfin mukaan ole juuri tässä ja nyt. Elämän on vielä tasoituttava hieman ja hän haluaa olla täysin varma siitä, että hänen parisuhteensa johtaa avioliittoon sekä mieluiten loppuelämän mittaiseen yhteiseen matkaan. 

– Mulla on tosi hyvä fiilis näin, olen iloinen siitä, ettei mulla ole vielä lapsia. Mulla on vielä mahdollisuus keskittyä omiin asioihin ja saada oma elämä siihen pisteeseen, että musta tulee hyvä äiti vielä joku päivä. Sitten, kun olen itse kasvanut aikuiseksi kunnolla, Belórf toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja