Niin ikään 100 000 euron tuen saanut Jethro Rostedt pöyristyi Huutokauppakeisariin kohdistuneista uhkauksista – sanoo suorat sanat Business Finland -kohusta

3:09
Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki kertoo koronatuen vuoksi saamistaan uhkauksista

Myös Jehtro Rostedtin yökerhoa pyörittävälle yökerholle myönnettiin 100 000 euron Business Finland -tuki. Rostedt on pöyristynyt tukien ympärillä vellovasta kohusta.

Diili-ohjelmasta julkisuuteen aikoinaan ponnahtanut kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt on niin ikään saanut Business Finlandilta 100 000 euron tuen. Tuki myönnettiin Rostedtin Green Farm Oy -nimiselle yritykselle Turussa sijaitsevan Studio-yökerhon toiminnan kehittämistä varten.

Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat, mutta Rostedt vahvisti torstaiaamuna asian myös MTV Uutisille.

Koronavirusepidemian vuoksi yrittäjille myönnetyistä Business Finland -tuista on noussut tällä viikolla valtava kohu Suomessa. Kohu on saanut myös ikäviä piirteitä, sillä niin ikään 100 000 euron tuen saanut Suomen Huutokauppakeisari -ohjelmasta tuttu Aki Palsanmäki kertoi saaneensa jopa tappouhkauksia sen jälkeen, kun asiasta uutisoitiin. Palsanmäki ilmoittikin keskiviikkona maksavansa tuen takaisin.

Rostedt ei ole saanut ikävää palautetta tai uhkailuja, mutta kertoi käyneensä yhden puhelinkeskustelun, jonka jälkeen totesi, että parjaajat rauhoittuvat nopeasti, jos heille kertoo, mistä on kyse. Huutokauppakeisarin saamista uhkauksista hän sen sijaan on pöyristynyt.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämä on mennyt aivan sairaaksi, Rostedt puuskahtaa ja tahtoo oikoa käsityksiä siitä, mitä varten tukia on nyt jaettu.

– Ihmisille ei ole kerrottu, mitä Business Finlandin tuet tarkoittavat. Jos koronatilanne jatkuu pari kuukautta, ollaan tilanteessa, missä 80–90 prosenttia Suomen yrityksistä on tuen piirissä. Tällä pelastetaan nyt Oy Suomi Ab:ta, eli koko Suomen taloutta, eikä Huutokauppakeisarin kuparipannua, hän tähdentää.

Business Finlandin verkkosivujen mukaan liiketoiminnan häiriötilanteissa myönnetyllä kehittämisrahoituksella yritys voi toteuttaa niitä kehittämistoimenpiteitä, jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Rostedt sanoi IS:lle, että tuen avulla vältetään yökerhon työntekijöiden irtisanomiset.

– Kyse ei ole siitä, että rahaa voi laittaa palkkoihin, vaan Business Finland edellyttää, että tukirahaa täytyy käyttää palkkoihin. Ei voi, vaan täytyy käyttää, hän korosti painokkaasti MTV Uutisille.

Pitkään yrittäjänä elantonsa saanut Rostedt korostaa olevansa kiitollinen siitä, että yrittäjiä tuetaan vaikeassa tilanteessa.

– Systeemi on aivan mahtava ja tässä pelastetaan Suomea, mutta jos joku kusettaa, saunan taakse ja rahat pois, hän täräyttää.

Rostedt myöntää, että asuntomarkkinoiden tilanne näyttää sen sijaan huolestuttavalta koronaepidemian vuoksi.

– Ollaan veitsenterällä koko ala. Maaliskuu meni hyvin, kauppa kävi jopa tosi hyvin. Huhtikuussa sen sijaan Kiinteistönvälittäjäliitto ilmoitti, että notkahdus on tullut ja se on näkynyt mullakin.

Hän pitää asuntomarkkinoiden kyykkäystä todella huolestuttavana skenaariona ja toivoo, että asuntokaupan hiljentyminen jäisi vain hetkelliseksi ilmiöksi.

– Meillähän ei käytännössä ole vientiä tämän vuoden loppuun. Jos asuntomarkkinat, joka pyörittää sisämarkkinoita Suomessa, loppuu, se tarkoittaa, että sitten loppuu kaikki muukin. Ei remontoida, ei sisusteta, ei osteta autoja – ei mitään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja