Suosikkibloggaaja sai somevihat niskoilleen Business Finlandin myöntämän koronatuen vuoksi – selventää asiaa kirjoituksessa: "Jos minä saan jotakin, se ei ole toiselta pois"

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki päätti palauttaa yritykselleen myönnetyn koronatuen – kertoo saaneensa lukuisia tappouhkauksia tuen takia:"Minut tapetaan, Heli tapetaan ja talomme poltetaan" 3:09
Huutokauppakeisari palautti saamansa koronatuet somevihan vuoksi: "Henkeäni on uhattu" Katso video!

Business Finlandin myöntävät tuet ovat puhuttaneet viime päivinä suomalaisia.

Mungolife-blogiaan pitävä somevaikuttaja Anna Pastak on yksi niistä yrittäjistä, jotka ovat saaneet Businness Finlandin tukea. Hän kertoo tuoreessa blogikirjoituksessaan saaneensa rahoitusta yhteensä 10 000 euroa. Hän kertoo, että moni hänen lukijansa oli toivonut aiheeseen liittyvää postausta. 

Pastak haki rahoitusta siksi, koska hänen moni sovituista projekteistaan jouduttiin siirtämään tai perumaan koronaviruksen vuoksi. Hallitusten määräysten, kuten matkustuskiellon vuoksi Pastakilla on ehtinyt jo tulemaan kuluja projekteista. Muutosten vuoksi niistä ei tule kuitenkaan tuloja. 

– Tämä minun yritykselleni saama rahoitus on nimenomaan sellainen, jolla kattaa selvityskuluja siitä, miten yrityksen toimintaa voidaan kehittää tai muuttaa niin, että yritys pärjää korona-ajan yli ja menestyäkseen jatkossakin, Pastak kirjoittaa blogissaan.

Pastak kirjoittaa, että hänen yrityksensä liikevaihto oli vuonna 2018 lähes neljännesmiljoonan ja hän työllisti itsensä lisäksi yhden ihmisen. 

–  Mun yritystoiminta ei ole = tämä blogi, vaan mun yritys tekee paljon muutakin. En koe velvollisuudekseni eritellä kaikkea yritykseni toimintaa blogissani enkä myöskään halua jakaa kaikkea näin julkisessa kanavassa, hän kirjoittaa.

Hän kertoo, että 10 000 euron suuruinen tuki on suunnilleen sama kuin hänen liikevaihtonsa kuukaudelta. 

– Haluaisin tässä hetkessä myös pysähtyä muistuttamaan, että liikevaihto ei missään nimessä ole minun suora tuloni vaan yritykseeni sisään tuleva raha, josta lähtee ihan todella paljon pois vielä ennen kuin siitä nostan palkkaa ja siitäkin maksan veroa. Ja mitä jää yrityksen voitoksi, siitä maksan myös yrityksenä veroja.

– Ymmärrän, että tilanne on tällä hetkellä monilla taloudellisesti epämiellyttävä ja se varmasti aiheuttaa ikävääkin suhtautumista asiaan, mikä kumpuaa siitä omasta tilanteesta. On hyvä tässä hetkessä muistaa, että jos minä saan jotakin, se ei ole toiselta pois, hän jatkaa kirjoituksessaan.

Pastakin lisäksi myös muotibloggaaja Alexa Dagmar on saanut kyseisen rahoituksen, yhteensä 38 544 euroa.

Valtion rahoitusyhtiö Business Finlandin tekemät päätökset ovat saaneet paljon kritiikkiä ja on spekuloitu sitä, menevätkö tuet oikeaan osoitteeseen. Someraivon kohteeksi on joutunut muun muassa tuen saaneet huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Huono äiti -sivustoa pitävä Sari Helin

Myös suosikkibloggaajille annetut tuet ovat keränneet osaltansa kritiikkiä eri keskustelupalstoilla.

Lue myös:

    Uusimmat