NHL-seuralta raaka ilmoitus: yli 1 000 ottelun konkari syrjään kapteenin paikalta – "Olin sokissa"

Blake Wheeler, 36, ei jatka Winnipeg Jetsin kapteenina. Jääkiekon NHL-seura julkaisi viime perjantaina tiedotteen, jossa ilmoitettiin seuran muovaavan kapteenistoaan tulevalle kaudelle.

Tiedotteesta käy ilmi, ettei tulevalle kaudelle nimetä kapteenia. Sen sijaan joukkuetta johtaa ryhmä varakapteeneita.

Wheeler on pelannut Jetsin organisaatiossa yli kymmenen vuotta. Tämän aikana hän on toiminut kuusi kautta joukkueen kapteenina. Ei siis ihme, että uutinen oli monelle yllätys, kuten esimerkiksi joukkueen toiselle konkaritähdelle Mark Scheifelelle.

– Olin sokissa, se tuli minulle täysin puskista, Scheifele kertoi 32 Thoughts -podcastin vieraana.

Päätöstä perustellaan uuden valmennusjohdon myötä tapahtuvilla muutoksilla, joista yksi on laajentaa johtavien pelaajien ryhmää.

– Tahdomme tarjota tärkeille pelaajille mahdollisuutta suurempiin johtajuusrooleihin, Jetsin tuore päävalmentaja Rick Bowness kommentoi.

Juttu jatkuu videon alla. 

Uniikkia kuvaa Colorado Avalanchen mestaruusjuhlista – Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen villitsivät yleisömeren 0:15
Uniikkia kuvaa Colorado Avalanchen mestaruusjuhlista – Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen villitsivät yleisömeren.

Wheeler itse kommentoi asiaa medialle nöyrään sävyyn.

– En ole eläissäni ollut mistään niin ylpeä kuin roolistani kapteenina tässä joukkueessa, pois lukien roolini isänä ja aviomiehenä. Olen ollut kiitollinen tästä mahdollisuudesta.

Bowness ei poissulkenut tiedotustilaisuudessa mahdollisuutta, että Wheeler nimettäisiin kapteeniksi uudelleen myöhemmin, vaan korosti tavoitetta asettaa useampia pelaajia johtavaan rooliin.

– Wheeler on johtaja siitä huolimatta, mikä kirjain hänellä on pelipaidassaan, Bowness kertoi.

Muutokset joukkueen rakenteessa alkavalle kaudelle voivat olla paikallaan. Jets jäi viime kaudella ulos pudotuspeleistä ja toissakaudella joukkue joutui yllättäin Montreal Canadiensin jyräämäksi pudotuspelien toisella kierroksella.

NHL:n harjoituskausi alkaa tulevana lauantaina 24. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat