NHL-superlupaus jäi SM-liigassa maajoukkueen varjoon – Slovakian luotsi syyttää TPS-valmennusta

Jääkiekon NHL:n tämänvuotinen ykkösvaraus Juraj Slafkovsky säkenöi Slovakian maajoukkueessa, mutta ei loistanut yhtä lailla Turun Palloseurassa. Slovakian päävalmentaja Craig Ramsay osoittaa nyt syyttävällä sormellaan TPS-valmennusta.

TPS:n junioreissa kaudella 2019–20 aloittanut Slafkovsky pelasi viime sesongilla uransa ensimmäisen kautensa miesten pääsarjassa. Hän summasi TPS:ssä 31 SM-liigan runkosarjaotteluun 5+5=10 tehopistettä ja 18 pudotuspelimatsiin 2+5=7 pinnaa. Rooli SM-hopeaan yltäneessä joukkueessa jäi paikoin pieneksi.

Slafkovsky sen sijaan sädehti isossa roolissa Slovakian maajoukkueessa. Jälki Pekingin olympialaisissa oli suorastaan sensaatiomaista, kun hyökkääjä teki 17-vuotiaana seitsemässä ottelussa seitsemän maalia ja voitti turnauksen piste- sekä maalipörssin. Olympiapronssin palkintokaappiinsa saanut Slafkovsky valittiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Slafkovsky takoi yhtä lailla komeaa jälkeä myös uransa toisissa miesten MM-kisoissa. Slovakialainen nakutti 18 vuoden vanhana kahdeksaan MM-kisaotteluun Suomessa 3+6=9 paunaa.

Slovakian päävalmentaja Craig Ramsay kertoi Le Journal de Montréalin haastattelussa saaneensa NHL-seuroilta ennen varaustilaisuutta kyselyitä, miksi Slafkovskyn peli oli erilaista Slovakian maajoukkueessa ja Suomen pääsarjassa.

– Kyllä, Juraj pelasi paremmin kansainvälisellä estradilla kuin Liigassa. Selitykseni oli aika yksinkertainen. Annoin hänen pelata, sallin hänen ilmaista itseään, Ramsay sanoi.

– Halusin hänen pysyvän aggressiivisena, luistelevan, olevan hyvä karvaamisessa, ja hän piti siitä. Suomessa hänen käskettiin pelaamaan trapissa, peruuttavan ja katkovan syöttöjä vastahyökkäyksiä varten. Hän on parempi, kun hänen antaa hengittää. Ja hän vastaa suotuisasti tekemällä kovasti töitä.

Slafkovskyn päävalmentajana TPS:ssä toimi Jussi Ahokas, joka solmi turkulaisseuran kanssa viime vuonna 2+1-vuotisen sopimuksen.

Huippulupaus Juraj Slafkovsky nappaa fläppitaulun haltuun – TPS:n vaihtopenkillä hilpeä meininki 0:59
Juraj Slafkovsky nappasi huhtikuussa fläppitaulun haltuun TPS:n vaihtopenkillä.

Slafkovskyn varasi NHL:ään tämänvuotisen varaustilaisuudessa ensimmäisenä Montréal Canadiens.

Lue myös:

    Uusimmat