NHL-pomolta komeat kehut suomalaislupaus Brad Lambertille – "Kertoo paljon pelaajasta"

NHL:ssä pelaavan Winnipeg Jetsin GM:nä toimiva Kevin Cheveldayoff kehuu suomalaislupaus Brad Lambertia vuolaasti.

20-vuotias Lambert nähtiin jopa hieman yllättäenkin Winnipegin nuorten pelaajien kehitysleirillä viime viikolla. Winnipegin GM Cheveldayoff paljasti, ettei Lambertin olisi tarvinnut osallistua leirille, mutta tämä halusi itse tulla mukaan.

– Se kertoo paljon Brad Lambertin kaltaisesta pelaajasta, jonka ei tarvitse tulla kehitysleirille, mutta haluaa tulla ja ottaa täällä johtajaroolin, Cheveldayoff kehuu Jetsin sivuilla.

Lambert pelasi vahvan kauden AHL-seura Manitoba Moosen riveissä. Taitava hyökkääjä teki 64 pelaamansa ottelun aikana 21 maalia ja 55 tehopistettä. 

Vahvat esitykset palkittiin aivan runkosarjan lopulla, kun Lambert pääsi debytoimaan NHL:ssä. Lambert sai debyytissään syöttöpisteen.

Cheveldayoff on seurannut seuran nuorten pelaajien kehitysaskeleita innolla.

– Tässä prosessissa sitä haluaa nähdä, kuinka pelaajat kasvavat vuosi vuodelta. Ei vain fyysisesti, vaan myös emotionaalisesti ja henkisesti, Cheveldayoff sanoo.

Cheveldayoff on vihjaillut aiemmin, että ensi kaudella Winnipegin joukkueessa on tilaa seuran nuorille lupauksille. Lambert vakuuttaa olevansa valmis tekemään töitä napatakseen paikan ensi kauden NHL-miehistöstä.

– Edessäni on paljon töitä tänä kesänä. Yritän vain päivittäin kehittyä niin paljon kuin voin, jotta olen harjoitusleirillä valmis kamppailemaan (pelipaikasta), Lambert kertoo.

– Voima on iso kehityskohteeni. Isommaksi ja vahvemmaksi tuleminen auttaa paljon peliäni – aloituksia, kulmavääntöjä ja puolustusalueella pelaamista. Haluan yhä kehittää myös taitojani ja luisteluani, Lambert listaa.

Lue myös:

    Uusimmat