Konsta Helenius, 18, teki NHL-sopimuksen

Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin 0:26
Videolla kuvaa kevään MM-kisoista, kun Konsta Heleniukselle tuomittiin kyseenalainen ja kohtalokas jäähy puolivälieräottelussa Ruotsia vastaan.

Kevään MM-kisoissa Leijonia edustanut Konsta Helenius, 18, on allekirjoittanut kolmivuotisen tulokassopimuksen Buffalo Sabresin kanssa.

Sabres kertoi asiasta Suomen aikaan maanantai-iltana.

Sabres varasi Heleniuksen tämän kesän NHL-draftissa ensimmäisellä kierroksella vuorolla 14.

– Meidän silmissämme hän on voittava jääkiekon pelaaja. Hän on meidän tulevaisuutemme keskushyökkääjä, joka auttaa meitä voittamaan kiekkopelejä, Sabresin GM Kevyn Adams sanoo suomalaisesta.

Helenius takoi viime kaudella SM-liigaseura Mikkelin Jukureiden paidassa 51 Liigan runkosarjaotteluun tehot 14+22=36. Tahti pysyi vahvana myös pudotuspeleissä, kun Helenius naputti kuudessa ottelussa kuusi (2+4) pistettä.

Hän pelasi kauden aikana niin alle 20-, alle 18-vuotiaiden kuin miesten MM-kisoissa. Anti oli laihaa, kun Suomi ei ottanut näistä karkeloista mitalin mitalia.

Helenius oli viimeisten puolentoista kauden ajan lainalla Jukureissa. Hänen oli tarkoitus nyt palata kasvattajaseuraansa Tapparaan. Mutta koska Sabres teki hänen kanssaan NHL-sopimuksen, Sabres määrittää nyt sen, että missä Helenius pelaa tulevalla kaudella.

Mikäli Helenius pelaa ensi kaudella NHL:ssä, hänen peruspalkkansa on 877 500 dollaria eli 810 125 euroa. Tähän päälle Helenius kuittaa 97 500 dollarin (90 014 euron) allekirjoitusbonuksen. 

Mikäli Helenius pelaa AHL:ssä, hän kuittaa silloin 85 000 dollarin eli 78 474 euron peruspalkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat