NHL:n suomalaistähdet Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen huiman ylistyksen kohteena – "Se on uskomatonta"

1:58
Aleksander Barkov kertoo videolla kesäharjoittelustaan.

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Florida Panthersin Aleksander Barkov nousivat korkealle NHL:n parhaiden pelaajien listauksessa. Kumpikin suomalaistähti saa runsaasti ylistystä osakseen.

NHL Network on jälleen tehnyt jokavuotisen listauksensa sarjan parhaista pelaajista. 50 parhaan pelaajan joukkoon nostettiin neljä suomalaista: Miro Heiskanen, Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja Aleksander Barkov.

Listauksen korkeimmilla sijoilla komeilevat Barkov (15:s) ja Rantanen (16:s), jotka keräävät runsaasti kehuja osakseen.

Jo useamman kauden ajan Coloradon parhaimpien pelaajien joukkoon lukeutunut Rantanen on takonut NHL:ssä kovia pisteitä. NHL Networkin asiantuntija Mike Rupp uskoo kuitenkin, että jatkuvasti parantavan Rantasen parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin.

– Tämä kaveri on joka vuosi nostanut maalikeskiarvoaan. Uskon, että emme ole nähneet vielä hänen huippuaan, Rupp ennakoi.

Myös Barkov kerää runsaasti kehuja. Floridan suomalaiskapteeni voitti päättyneellä kaudella parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Frank J. Selke -palkinnon. Puolustuspään lisäksi Barkov kunnostautuu kuitenkin joka vuosi myös tehopisteiden saralla.

– Selke-voittaja, joka on parhaalla kaudellaan tehnyt 96 pistettä. Kun nuo kaksi asiaa yhdistää, se on uskomatonta. Kaveri osaa johtaa koko joukkueen hyökkäystä, mutta hän nollaa myös vastustajan parhaita pelaajia, Rupp kehuu.

Yksi Barkovin suurimmista vahvuuksista on mailapelaaminen niin kiekon kanssa kuin kiekottomanakin. Pitkällä mailalla operoiva Barkov käyttää pelivälinettään taitavasti hyödykseen.

– Se on todennäköisesti yksi syy siihen, miksi hän voitti Selken. Hänen mailansa iskee kuin kobra. Se tekee hänet vaaralliseksi. Tuollaista ei näe joka päivä, että joku on noin hyvä noin pitkällä mailalla. Barkov tekee sillä suurenmoisia asioita.

Suomalaiset NHL Networkin TOP 50 -listalla:

15) Aleksander Barkov, Florida Panthers
16) Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
21) Sebastian Aho, Carolina Hurricanes
32) Miro Heiskanen, Dallas Stars

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja