Suomalainen NHL-pelaaja kieltäytyi koronarokotteesta

NHL-joukkue Montreal Canadiensin sopimuspelaaja Jesse Ylönen on päättänyt jättää La Pressen mukaan koronavirusrokotteen ottamatta. 

Canadiensin tulokaspelaajat pelasivat turnauksen viikonloppuna, mutta Jesse Ylönen puuttui ryhmästä. Syynä oli La Pressen mukaan se, ettei hän ollut ottanut koronavirusta vastaan kehitettyä rokotetta. 

Laitahyökkääjä Ylönen, 21, on läpäissyt karanteenin, mutta joukkueen edustajat olivat todenneet, ettei hänellä ole riittävästi jäätuntumaa osallistuakseen peleihin. Ylönen on kuitenkin harjoitellut reservijoukkueen mukana. 

Ylönen pelasi viime kaudella lähinnä AHL-joukkkue Lavalissa, mutta hän pääsi irti yhdessä NHL-ottelussa. Hänelle on ennustettu tällä kaudella isompaa roolia NHL-joukkueessa. 

AHL ei ole vielä julkaissut tarkkoja säädöksiä rokottamattomille, mutta NHL:ssä rokottamattomilta pelaajilta pidätetään palkka karanteenin tai tartunnan sattuessa. 

Osa peleistä pelataan Yhdysvalloissa, ja rokottamattomat joutuvat karanteeniin rajanylityksen jälkeen. Laval Rocketsilla on ensi kaudella rajan toisella puolella 22 ja Canadiensilla 33 ottelua. 

La Pressen mukaan Ylönen on kieltäytynyt syistä, jotka kuuluvat hänelle itselleen. 

NHL:n varakomissaari Bill Daly arvioi viime viikolla, että NHL:ssä on 10–15 rokottamatonta pelaajaa, kun kausi pyörähtää käyntiin 12. lokakuuta. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja