NHL:n suomalaishyökkääjä jakoi kovaa kritiikkiä itselleen – "Vaikea kausi"

NHL:ssä pelaavan Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi ei ollut lainkaan tyytyväinen omaan kauteensa.

Carolinan kausi päättyi perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun se hävisi New York Rangersia vastaan pelatun ottelusarjan voitoin 2-4.

Joukkueen pelaajat saapuivat viikonloppuna viimeistä kertaa median eteen ennen kesälomaansa. Sunnuntai-iltana oman vuoronsa sai Jesperi Kotkaniemi.

Kaudella 2022-23 oman piste-ennätyksensä (43) tehnyt Kotkaniemi teki 79 tällä kaudella runkosarjaottelussa vain 27 tehopistettä. 23-vuotias hyökkääjä kommentoi omaa kauttaan hyvinkin itsekriittisesti. 

– Aika paska kaikkinensa. Vaikea kausi minulle. Nyt yritän vain unohtaa tämän ja keskityn seuraavaan, Kotkaniemi kertoo Carolinan sivuilla.

Kotkaniemi aloitti kautensa pirteästi ja teki kauden 21 ensimmäiseen peliin 15 tehopistettä. Alkukaudella Carolinan peli kuitenkin takkuili ja päävalmentaja Rod Brind’Amour teki useita ketjuviilauksia saadakseen pelin taas raiteilleen.

Kun Carolina alkoi voittaa, löysi Kotkaniemi itsensä jarrukentästä.

– Sain hyvän startin kauteen. Alussa meillä oli hieman vaikeuksia joukkueena, ja sitten löysimme vireen. Jääaikani pieneni hieman, eikä muutoksia tehdä paljoakaan silloin kuin voittaa. Niin se vain toimii tässä lajissa. Sitä on tehtävä vain parhaansa sillä jääajalla, mitä saa. Olisin ehdottomasti voinut olla paljon parempi tänä vuonna, Kotkaniemi pohtii.

Kotkaniemen sopimus Carolinan kanssa ulottuu vielä kauden 2029-30 loppuun asti. Tulevana kesänä Kotkaniemi aikoo nollata kehnon kautensa ja pyrkii palaamaan ensi kaudella vahvempana ja parempana pelaajana.

– Yritän vain tehdä kovasti hommia ja tulla vahvemmaksi, jotta olisin valmis siihen, ettei sama juttu tapahtuisi ensi kaudella, Kotkaniemi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat