Sebastian Ahon NHL-seuralta erikoinen reaktio tuttuun kohtaloonsa

Sebastian Ahon tehoilta ei riittänyt – Carolinan kausi päätökseen 0:40
Sebastian Ahon tehot eivät pelastaneet Carolinaa kuudennessa kohtaamisessa New York Rangersia vastaan.

NHL:n konferenssifinaaleista ulos jäänyt Carolina Hurricanes on tehnyt peräti viisivuotisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Rod Brind’Amourin kanssa, kertoo The Athletic -sivusto.

Carolina voitti pudotuspelien avauskierroksella New York Islandersin otteluvoitoin 4–1, mutta toisella kierroksella tie nousi pystyyn 2–4-tappiolla ottelusarjassa New York Rangersia vastaan.

Seuran entinen pelaajalegenda Brind’Amour on johdattanut Hurricanesin NHL:n pudotuspeleihin kuutena keväänä peräkkäin. Kahdesti joukkue on yltänyt itäisen konferenssin finaaleihin. Carolina vahvisti Brind'Amourin monivuotisen jatkosopimuksen, mutta ei paljastanut sen kestoa.

– Rod on ollut tärkeä tekijä viimeisen kuuden kauden menestyksessämme. Siitä lähtien, kun hän liittyi organisaatioon 24 vuotta sitten, Rodiin on henkilöitynyt se, mitä on olla Hurricane. Toivomme, että hän on hurrikaani elinikäisesti, kommentoi seuran manageri Don Waddell.

Moni olisi kuitenkin odottanut jo muutosta. Vuonna 2021 NHL:n Vuoden valmentajaksi valitun Brind’Amourin johdossa Carolina ei ole onnistunut ottamaan seuraavaa askelta liigan suurimpien seurojen joukkoon. Tasaisen vahvasta runkosarjamenestyksestä huolimatta järeämpi pudotuspelijytky on karttanut Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jesperi Kotkaniemen edustamaa seuraa.

– Brind’Amourin nykyinen sopimus oli umpeutumassa 1. heinäkuuta, ja viime viikkoina esiintyi paljon spekulaatiota hänen tulevaisuudestaan, kun ottaa huomioon ympäri liigaa avautuneiden työpaikkojen määrän. Aiemmin tässä kuussa GM Don Waddell yritti vaientaa noita huhuja vakuuttamalla, että organisaatio aikoi jatkaa valmentajansa sopimusta, kirjoitti The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun.

Tuon ilmoituksen Waddell antoi jo 1. toukokuuta, jolloin Hurricanes oli juuri voittanut Islandersin pudotuspelien avauskierroksella.

Myös Carolinan vuoden 2006 Stanley Cup -voittajajoukkueen kapteenin apuvalmentajat Jeff Daniels ja Tim Gleason saavat The Athleticin tietojen mukaan jatkaa tehtävässään.

Lue myös:

    Uusimmat