NHL:n siirtomarkkinat kuumenemassa – sisäpiiritoimittaja nostaa kolme suomalaisnimeä esiin mahdollisiksi siirtyjiksi

NHL:n kuumimman palasen, hyökkääjä Taylor Hallin liikahdettua siirtomarkkinoilla katseet kääntyvät seuraaviin mahdollisiin kaupattaviin. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman on nostanut kolme suomalaisnimeä esiin talven mahdollisiksi syöteiksi.

Friedman listaa artikkelissaan mahdollisia seuran vaihtajia ja nostaa esiin kaksi suomalaishyökkääjää. Sekä Carolina Hurricanesin Erik Haulalla  että Nashville Predatorsin Mikael Granlundilla on nykyiset sopimukset katkolla tämän kauden päätteeksi, mikä lisää heitä kohtaan kiinnostusta loppukauden vahvistuksia etsiviltä seuroilta.

Kumpikin on ollut loukkaantuneina viime aikoina. Säkenöivän alkukauden pelannut Haula kuitenkin liittyi jo Carolinan vahvuuteen vieraskiertueelle.

Sami Vatasen siirto lähempänä Hall-kaupan jälkeen

Yksi mahdollinen kaupattava saattaisi toimittajan mukaan olla New Jersey Devilsin puolustaja Sami Vatanen. Devils on auttamatta ulkona NHL:n pudotuspeleistä, ja liikkuvana kiekollisena puolustajana Vatanen saattaisi olla kelpo lisäys moneen joukkueeseen.

Itse asiassa alkuviikon odotettu kauppa Taylor Hallin kohdalla oli New Jerseyn kohdalla satsaus puolustukseensa. Devils halusi riveihinsä potentiaalisen nuoren pakin ja löysi sellaisen 19-vuotiaasta Kevin Bahlista.

Nyt New Jerseylla on mahdollisuus luopua yhdestä puolustajastaan tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Shero kertoi, ettei tämä ollut aloitus Devilsin poistomyynnille. Hänellä on myös kaksi käyttökelpoista sopimuksestaan vapautuvaa puolustajaa – kapteeni Andy Greene ja Sami Vatanen. Tiedot kertovat, että ainakin yksi seura kyseli Vatasesta, kun Hall-prosessi oli käynnissä, Friedman paljastaa.

– Yksi syy siihen, että Arizona voitti Hallin tarjouskilpailun, oli se, että pakkilupaukset olivat tärkeitä New Jerseylle. Se oli yksi kompastuskivi Edmontonille ja St. Louisille, joilla ei ollut sitä arsenaalissaan.

Peräti 198-senttisen Bahlin odotetaan astuvan NHL-tasolle ensi vuonna.

Florida Panthersissa farmiin pudotetut suomalaiset Henrik Borgström ja Aleksi Heponiemi eivät Friedmanin mukaan ole asemastaan huolimatta kaupan. Borgströmin siirron taustalla on vammoja ja 20-vuotiaan Heponiemen kohdalla myynti ei ole suunnitelmissa.

Lue myös:

    Uusimmat