NHL-kehissä taituroinut tshekkiveteraani lopetti – käytti hyväksi Ilveksessä loistaneen maanmiehensä kaikkien aikojen mokan

Jääkiekkoileva maailma elää kummallista vaihetta - mitä korona muuttaa, vai muuttaako mitään? 4:59
Videolla juttua koronaviruksen vaikutuksista jääkiekkoon.

Ales Hemsky pelasi NHL:ssä 15 kautta. Hänet muistetaan varsinkin yhdestä hyvin harvinaislaatuisesta maalista. 

Atlanta Thrashers varasi Patrik Stefanin ykkösenä vuoden 1999 varaustilaisuudessa. NHL-urasta tuli kuitenkin painajainen, eikä se ottanut missään vaiheessa tulta alleen. 

Stefan joutui pilkallisen naureskelun kohteeksi varsinkin tammikuussa 2007 Edmonton Oilersia vastaan. Dallas Stars johti maalilla, ja Stefan pääsi laukomaan läheltä tyhjään maaliin. 

Kiekko lipsahti kuitenkin lavan yli, ja Stefan kaatui. 

Edmonton Oilersin Ales Hemsky nappasi kiekon, kuljetti sen toiseen päätyyn ja tasoitti ottelun kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Dallas voitti ottelun kuitenkin voittomaalikisassa 6–5.

Oli Stefanin uralla valopilkkujakin. Hän oli erinomainen Ilveksessä työsulkukaudella 2004–05 ja iski 37 ottelussa 41 pistettä. 

Stefan lopetti vuonna 2007, mutta ikimuistoisen maalin tekijä Hemsky ilmoitti lopettamisesta vasta nyt, 36-vuotiaana. Taitava hyökkääjä pelasi NHL:n runkosarjassa 845 runkosarjan ottelua. Viimeksi hän pelasi Montreal Canadiensissa kaudella 2017–18.

Hemsky oli voittamassa MM-kultaa Tshekin rieissä vuonna 2005. 

Lue myös:

    Uusimmat