NHL-finaalin ratkaisumaali puhuttaa – uusi kuvakulma paljastaa räikeän vaihtovirheen

Colorado nousi voiton päähän mestaruudesta. Ottelun voittomaali herätti närää Tampa Bay -leirissä.

Colorado Avalanchen ja Tampa Bay Lightningin välisen neljännen finaaliottelun ratkaisuosuma nousi suureksi puheenaiheeksi.

Colorado otti 3-2-jatkoerävoiton Nazem Kadrin ratkaisumaalin turvin. Maali herätti runsaasti keskustelua ottelun jälkeen.

Keskustelu käynnistyi, kun Tampa Bayn päävalmentaja Jon Cooper kertoi medialle, ettei voittomaalia olisi pitänyt hyväksyä viitaten Coloradon mahdolliseen vaihtovirheeseen. Lausunnon jälkeen sosiaalinen media täyttyi kuvakaappauksista, jotka antoivat katetta Cooperin väitteelle.

Bally Sportsin toimittaja Kailey Mizelle julkaisi Twitter-tilillään videon Coloradon vaihtopenkiltä tapahtumahetkellä. Uusi kuvakulma näyttää selkeästi, kuinka maalintekijä Kadri hyppää kaukaloon useita sekunteja ennen kuin Nathan MacKinnon liukuu vaihtoon.

– Tämä on räikeintä kuvaa, mitä olen vielä nähnyt. Kadri hyppää jäälle yli viisi sekuntia ennen kuin MacKinnon tulee penkille ja on selvästi jo yli puolentoista metrin päässä (vaihtoaitiosta), Mizelle kirjoittaa.

Myös NHL julkaisi oman lausuntonsa tapahtuneesta. Liigan mukaan mahdollisia vaihtovirheitä ei voi tarkistaa jälkikäteen videolta.

– Liikaa pelaajia jäällä jäähyn voi viheltää kuka tahansa neljästä tuomarista. Kaikki neljä tuomaria kertoivat, etteivät he nähneet liikaa pelaajia jäällä pelitilanteessa. Tämä tuomio ei ole videotarkistuksen alainen, NHL:n lausunnossa kerrotaan.

Katso ottelun voittomaali pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat