Nettikauppa myi keskitysleirikuvilla varustettuja vaatteita – Auschwitz-museo tyrmistyi: "Onko teidän mielestänne hyväksyttävää...?"

Onko surulle tilaa? 6:32
Videolla keskustellaan surusta.

Puolan Auschwitz-museo kritisoi Redbubble-nettikauppaa siitä, että sen sivuilla oli myynnissä T-paitoja, minihameita, tyynyjä ja laukkuja, joissa oli kuvia Auschwitzin keskitysleiristä. Nettikauppa pyysi anteeksi ja lupasi poistaa loukkaavat tuotteet valikoimastaan.

Australialainen Redbubble-nettikauppa on luvannut poistaa valikoimastaan ne vaatteet, tyynyt ja laukut, joissa oli kuvia Auschwitzin keskitysleiristä. Yritys ilmoitti asiasta sen jälkeen, kun Puolan Auschwitz-museo oli arvostellut tuotteita Twitterissä.

– Onko teidän mielestänne hyväksyttävää myydä Auschwitz-kuvilla varustettuja tuotteita, kuten tyynyjä, minihameita tai laukkuja? Auschwitz oli järkyttävän tragedian tapahtumapaikka, jossa murhattiin yli 1,1 miljoonaa ihmistä. Tämä on melkoisen häiritsevää ja epäkunnioittavaa, museo tviittasi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myynnissä oli esimerkiksi hame, jossa oli kuva parakeista ja savupiipuista. Tyynyssä näkyi kuva junanraiteista. Laukussa näkyi sähköaita, joka esti vankeja pakenemasta ja saksankielinen kyltti: ”Huomio! Korkeajännitys! Hengenvaara!”

Business Insider -sivuston mukaan Redbubble on markkinapaikka, jossa itsenäiset suunnittelijat voivat myydä omia tuotteitaan.

Museo lupasi poistaa tuotteet

Sivusto vastasi museon tviitiin ja kertoi, että tuotteet eivät ole hyväksyttäviä saati linjassa Redbubblen sääntöjen kanssa.

”Alamme välittömästi toimiin sen eteen, että nämä tuotteet sekä muut vastaavanlaiset tuotetyypit poistetaan”, yritys tviittasi.

Myynnissä myös Dr.Holocaust-paitoja

Tämän jälkeen museo nosti esiin myös sivulla myynnissä olevat Dr. Holocaust -paidat.

– Kysymme myös, että eikö tällainen tuote ole teidän mielestänne sopimaton.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vastuu suunnittelijoilla

Redbubblen mukaan itsenäisillä suunnittelijoilla on vastuu kuvista, joita he lataavat palveluun. Yritys kiittää siitä, että sisältöön liittyvät huolet tuotiin heidän tietoisuuteensa. Redbubblen mukaan tuotteiden poistamisprosessi oli vielä kesken.

Tuotteet eivät ole enää myynnissä, kertoo Business Insider.

Lue myös:

    Uusimmat