Mainos

Image: Nämä Wikipedia-artikkelit sinun on luettava!

Kun sisältöä tuotetaan yhteensä 295 kielellä, suomeksikin päivittäin keskimäärin 40 artikkelia, joukosta löytyy taatusti mielenkiintoista sisältöä. Muutamia kiinnostavista aiheista listasi yhteen Image.

Tässä viisi erikoista Wikipedia-sivustoa, joihin kannattaa tutustua.

On muutakin kuin kohtelias sana. Se on itseasiassa vedessä elävien alkueläinten suku. Kaksi sukuun kuuluvaa lajia ovat nimeltään tietenkin Kiitoksia ystava ja Kiitoksia kaloista.

Miten niin suomalainen on nöyrä! Ottakaamme mallia tästä herrasmiehestä, joka julisti muun muassa saksan die-artikkelin pohjautuvan selvään suomenkieliseen sanaan tissi. Memphis nimettiin tietenkin mäenpisteaidan mukaan.

Housut alas, häpy esiin. Ennen vanhaan nimittäin uskottiin naisen sukupuolielimen paljastamisen toimivan taianomaisesti. Niinpä kylvöt tai istutukset tehtiin alapää paljaana toivoen parempaa satoa.

Tämän luettuasi tarkistat varmasti palohälyttimen. Ja kyllä, tämä on ihan totta.

Lähes sata ihmistä tappaneet joulukirkkojen pakokauhut tapahtuivat 1600-1800 -luvuilla. Niiden seurauksena kirkon ovet aukeavat nykyään ulospäin, joten panikoida ei kannata. Tarinat historiasta ovat silti synkkää luettavaa.

Jos aika riittää, kannattaa tutustua myös englanninkieliseen LISTAAN. Se on nimittäin listojen lista.

Lähteet: Image, Wikipedia

***

6:00

2.2.17 klo 19.33: Otsikkoon ja ingressiin lisätty maininta Imagesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.