Nämä ovat ärsyttävimmät asiat työnhaussa!

Sooverdebt.com listasi asiat, joita työnhakija inhoaa eniten. Oletko samaa mieltä?

Haluamme kaiken…

Monissa työpaikkailmoituksissa etsitään kokenutta ja taitavaa moniosaajaa, joka pystyy toimimaan useiden työtehtävien parissa hektisessä ja muuttuvassa ympäristössä. Harva sen sijaan osaa sanoa, millaista ihmistä tähän työhön todella haetaan. Mitä ovat "useat työtehtävät"?

…kerro siis meille kaikki

Lienee jo tunnettu vitsi, että työhön tarvitaan kokemusta, jota ei voi saada ilman töitä. Usein työnhakija saa tuskailla hakemuksen ja CV:n kirjoittamisen kanssa. Mikä olikaan sen ensimmäisen kesätyöpaikkani koko nimi, ja mikä oli tittelini siellä? Jätä suosiolla epäolennaiset asiat pois hakemuksistasi, säästyt paljolta vaivalta!

Kaikki kelpaa – tai sitten ei

Jos työhön haetaan vain nuoria ajokortin omistavia, yli 30-vuotiaita allergiavapaita ja yliopiston suorittaneita ihmisiä, se tulisi kertoa työpaikkailmoituksessa. On ajantuhlausta kirjoitella hakemuksia paikkaan, jonka vaatimukset selviävät vasta myöhemmin.

Palkkatoive

Jos hakija ei ole perillä alansa palkkauksesta, palkkatoiveen esittäminen on erityisen ahdistavaa. Palkkatoiveen avulla arvotat itsesi ja työpanoksesi – kirjaimellisesti. Älä kuitenkaan myy itseäsi halvalla!

Sosiaalisen median kirot

Vaikka työnantaja ei saisi, hän luultavasti etsii sinua Facebookista, Twitteristä ja Googlesta. Nolo bailukuva yliopistovuosilta? Voi harmi, sinne meni työpaikkasi. Huolehdi yksityisyysasetuksesi kuntoon, niin säästyt ongelmilta.

Haastattelun epäaitous

Työhaastattelussa ihminen antaa parastaan, ja pomokin esiintyy erityisen mukavana ja lähestyttävänä ihmisenä. Haastattelun aikana on vaikeaa saada oikeaa tietoa työpaikasta, koska tilanteessa täytyy olla asiallinen ja antaa hyvä vaikutelma. Mahdolliset firman sisäiset ongelmat selviävät myöhemmin, kun olet jo palkkalistalla.

Soittelemme viikon päästä… Ehkä

Oletko koskaan hakenut kymmentä kesätyöpaikkaa, joista et kuullut pihaustakaan hakemuksen lähettämisen jälkeen? Eikö olisi mahtavaa, jos firmat vaivautuisivat kertomaan, koska saat viimeistään kuulla heistä?


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja