Mainos

Nämä Facebook-tyypit aiheuttavat myötähäpeää somessa – löydätkö itsesi tai ystäväsi joukosta?

Tunnistatko ystäväsi, tai vielä pahempaa – itsesi, näistä Facebook-päivittäjistä?

Sosiaaliset taidot ovat ihmisillä eri tavalla hallussa, oli kyse sitten aidoista kohtaamisista tai somesta – tunnistatko nämä mokailijat omasta Facebook-ystäväpiiristäsi?

1. Riitelijät

Parisuhderiitoja tai petollisen ystävän aiheuttamaa katkeruutta ei enää setvitä kahden kesken, ehei – se jaetaan Facebookissa muiden käyttäjien kärsivien silmien alla.

Kun riitelijää loukataan, hän kirjoittaa joko vihjailevan avautumisen aiheesta statukseensa, josta vain asianomainen henkilö ymmärtää jotain, tai käy huutamassa avioeroilmoituksensa suoraan rakastettunsa seinälle. 

Siis nyt hei oikeasti. Vain popparit puuttuvat. 

2. Mitä tein tänään?

Tämä henkilö ottaa statuspäivityksen kirjoittamisen hieman liiankin kirjaimellisesti, sillä hän kirjoittaa päivitykseen aina sen hetkisen tilanteensa niin todenmukaisesti kuin mahdollista, tosin yleensä vain yhdellä sanalla. 

Lopputulos on usein esimerkki seuraavista:

Lounaalla. 

Töissä. 

Ulkona. 

P**kalla.

3. Paulo Coelho -päivittäjät

"Hyviä asioita tapahtuu, kun poistat pahat ihmiset elämästäsi".

ARGH.

Tai vaihteohtoisesti muka-hauska lohkaisu: "Ainoa kieli, jota en ymmärrä, on perseen nuoleminen". 

TUPLA-ARGH. 

4. Nakupelle

Tämä Facebook-käyttäjän laji keksi belfien ja teki siitä suositun.

Bikinikausi on jokaisen nakupellen suosikkivuodenaika – onhan paljasteluun vihdoin hyvä syy! Muun ajan vuodesta tämä hämmentäviin statuspäivityksiin taipuva elostelija julkaisee itsestään eroottisia kuvasarjoja vähissä vaatteissa, jotka herättävät lähinnä myötähäpeää muissa Facebookin käyttäjissä – kuntosali, päiväunet, tankotanssituokio omassa olohuoneessa tai vaikkapa vain yksinäinen leffailta näyttävät olevan mainio tekosyy puolipukeiselle selfielle.  

5. Minäminä-vuodattaja

Minäminä-vuodattaja kertoo syvimmät tuntonsa, paljastaa synkimmät salaisuutensa ja vaihtaa profiilikuvaa harva se päivä tykkäyksien toivossa. 

Jossain vaiheessa jatkuva vuodatus ei enää herätä myötätuntoa, vaan lähinnä myötähäpeää ja vuodattaja päätyy keskustelemaan Facebookissa vain ja ainoastaan itsensä kanssa. 

6. Paasaaja

Mikään uutisaihe ei ole vieras paasaajalle, etenkään, jos sillä on mitään tekemistä päivän politiikan kanssa.

Paras hetki tunnistaa paasaaja ystävistäsi on julkaista häntä kiinnostava keskustelunaihe ja poistua Facebookista. Kun kirjaudut tunnin päästä takaisin, sinulle on 528 ilmoitusta ja kommenttiboksissasi käydään kiivasta kahdenkeskistä sotaa, jota et edes tunnista aloittaneesi. Tässä vaiheessa keskustelu on äitynyt jo niin riehakkaaksi, että vakavasti harkitset paasaajan poistamista Facebook-ystävistäsi tai vähintäänkin piilotat hänet seurattavien joukosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.