Näkökulma: Vesittyykö Huuhkajien unelma? – ”Valtavan suuri merkitys”

"Kotiyleisön avulla ottelu kääntyy meille"– Lukas Hradecky luottavaisena Bosnia&Herzegovinan kaatoon 3:45
Lukas Hradecky ennakoi Huuhkajien EM-karsintaotteluita.

Suomen jalkapallomaajoukkueen unelma historiallisesta arvokisapaikasta elää vahvana, jos Bosnia ja Hertsegovina kaatuu tänään Ratinassa. 

Huuhkajien tähtimaalivahti Lukas Hradecky tunnetaan suorapuheisena miehenä. Hradecky alleviivasi taannoin osuvasti, että vain voitto Tampereella riittää Huuhkajille – EM-unelmaa silmällä pitäen. Näin se menee globaalissa lajissa.

On turha edes puhua uskottavasti kisapaikasta, mikäli niin sanottua ”päävastustajaa” ei uskalleta lähteä rohkeasti voittamaan kotikentällä. Tasapeli ei toki olisi mikään katastrofi, mutta kova kolaus haaveille se väistämättä olisi. Ei kahta sanaa. Ottelulla on Huuhkajille valtavan suuri merkitys.

Bosnia ja Hertsegovina ei vakuuttanut Kreikkaa vastaan pelatussa EM-karsintaottelussa, mutta pelaajistossa riittää laatua ja rutiinia - selvästi enemmän kuin Suomella. Vaikka tärkeä pelintekijä Miralem Pjanic on pelikiellon vuoksi ottelusta, on Markku Kanervan suojattien venyttävä tänään äärimmilleen Tampereella. 

Kollektiivisen puolustustyöskentelyn on oltava harmonista ja riittävän aggressiivista. Isäntien on pyrittävä myös pidempiin pallonhallintajaksoihin, jotta paine ei käy liian kovaksi. On hyvin mielenkiintoista nähdä, kumpi ryhmistä saa kamppailussa vahvemmin pallonhallinnan. 

Huuhkajien laitapuolustajat Jere Uronen ja Jukka Raitala joutunevat huimaan testiin laidoillaan. Vieraiden positiiviset tilanteenvaihdot lähtevät parhaimmillaan liikkeelle yllättävästi ja salamannopeasti. Topparit Joona Toivio ja Paulus Arajuuri puolestaan saavat tehdä täyden iltapuhteen vahvaa kärkeä Edin Dzekoa vastaan. 

Fredrik Jensenin ja Roman Eremenkon puuttuminen jättää kotijoukkueen hyökkäyspäähän loven. Kuka ruokkii ykköspyssy Teemu Pukkia? Voisiko joukkueeseen palannut Simon Skrabb tuoda lisää pelintekovoimaa ja oveluutta hyökkäyskolmannekselle? Hän voisi olla kaivattu jokerikortti. Mutta. Uskaltaako Kanerva antaa juonikkaalle pelaajalle mahdollisuuden?

Lue myös:

    Uusimmat