Teemu Pukki kasvoi kymmenessä vuodesta ujosta pojasta suomifutiksen kuumimmaksi nimeksi: "Tuskin puhuin silloin kenellekään"

Teemu Pukilla kova into pelikentälle: Meillä on aseet voittoon 2:48
Videolla Teemu Pukin haastattelu.

Huuhkajat kohtaa lauantai-iltana EM-karsintaottelussa Bosnia ja Hertsegovinan. Suomifutiksen kuumin nimi, Teemu Pukki teki debyyttinsä A-maajoukkueessa 10 vuotta sitten. 

4. helmikuuta 2009 Pukki nähtiin ensimmäisen kerran Huuhkajat-paidassa, kun hän tuli vaihdosta sisään harjoitusottelussa Japania vastaan. Pukki vaihdettiin tuolloin muuan Jari Litmasen tilalle. Suomalaiskärki kertoi MTV Urheilulle, kuinka hän on muuttunut kymmenen vuoden aikana.

– Olen varmaan aika lailla kokonaisuudessaan eri persoona. Muistan silloin, kun ujo poika tuli mukaan maajoukkueeseen ja tuskin puhuin silloin kenellekään. Olen erityylinen pelaaja ja ihminen kuin silloin. Tässä on tullut nähtyä paljon maailmaa ja se on muovannut aika paljon ihmistä, Pukki kertoo.

Pukki iski päättyneellä kaudella Norwichin paidassa Englannin Mestaruussarjassa komeat 29 osumaa. Edellisestä ottelusta ennen EM-karsintojen koitosta on kulunut kuukauden verran.

– Heti loman jälkeen otin aika iisisti, että pariin viikkoon en tehnyt oikeastaan mitään. Kausi oli kuitenkin suhteellisen pitkä ja niin monta peliä oli, että keho tarvitsi pienen levon. Pelituntuma ei ole tietenkään mikään paras. Kova into on kentälle ja tuntuu siltä, että se menee pelituntuman edelle näissä ensimmäisissä peleissä, Pukki kertoo.

Huuhkajat on kovan haasteen edessä, sillä Bosnia ja Hertsegovina lukeutuu suurimpiin haastajiin lohkon kakkospaikan taistelussa.

– Bosnia on todella kova jengi ja tulee vaikea ottelu. Rive (Markku Kanerva) puhui jo aiemmin, että heillä on todella vahva keskikenttä, vaikka sieltä puuttuukin (Miralem) Pjanic, joka on ehkä se kovin jätkä. Siinä pitää olla vahva. He ovat myös hyviä vastahyökkäyksissä. Näen kuitenkin, että meillä on todella hyvä mahdollisuus voittaa tuo huominen ottelu. Meidän pitää olla todella tarkkoja ja pitää palloa, ettei tule tyhmiä menetyksiä. Meillä on myös ollut vahvuutena vastahyökkäykset ja sitä kautta saadaan paikkoja. Maalipaikoissa pitää olla terävä, Pukki toteaa.

Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan lauantaina kello 19 Tampereen Ratinassa.

Lue myös:

    Uusimmat