Näistä syistä Qatarin MM-karnevaali on ihmisoikeusfiaskona pahempi kuin mikään aiempi arvokilpailu – "Ongelmallisimmat kisat, mitä on nähty"

Kuolemanloukut maailman seuratuimman viihdekarnevaalin näyttämönä – tämä on Qatarin MM-kisojen inhimillinen hinta 7:40
Katso video: Kuolemanloukut maailman seuratuimman viihdekarnevaalin näyttämönä – tämä on Qatarin MM-kisojen inhimillinen hinta.

Qatarin siirtotyöläisten kuolemanloukut muuttuvat kuukauden ajaksi maailman seuratuimman viihdekarnevaalin näyttämöksi.

Jalkapallon MM-kisat viihdyttävät miljardeja ihmisiä ympäri maailmaa. Tämän vuoden kisoja varjostavat kuitenkin lukuisat surulliset faktat.

Arvioiden mukaan ainakin 6500 siirtotyöläistä on kuollut kisapaikkojen rakennustöissä epäinhimillisissä olosuhteissa. Merkittävä osa henkiin jääneistä myös kärsii vakavista terveysongelmista.

Suuri ongelma on myös Qatarin heikko ihmisoikeustilanne. Naiset ovat toisen luokan kansalaisia puutteellisine oikeuksineen ja esimerkiksi homous on lailla kielletty.

Epäkohtia eri kisojen takana on ollut toki ennenkin, muistuttaa ihmisoikeusjärjestö Amnesty Suomen toiminnanjohtaja Frank Johansson. Muun muassa Venäjän MM-kisat 2018 ja tämänvuotiset Pekingin talviolympialaiset herättivät laajaa keskustelua urheilun megatapahtumien epäeettisyydestä.

Johanssonin mukaan jalkapallon kattojärjestön FIFA:n korruption avulla järjestetyt Qatarin kisat ovat kuitenkin omaa luokkaansa.

– Kyllä nämä ovat ne kaikista ongelmallisimmat isot kisat, mitä on nähty.

Katso artikkelin videolta, mistä syistä Qatarin MM-kisat ovat ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan isoin urheilun häpeäpilkku tähän mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat