Naisleijonat eteni upeasti MM-välieriin – luvassa uusinta kotikisojen kohufinaalista

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue eteni MM-kisojen välieriin kaatamalla Tshekin 1-0-lukemin Sanni Vanhasen osumalla. Välierissä vastustajaksi tulee Yhdysvallat, jota vastaan Suomi pelasi kaksi vuotta kotikisojen kohufinaalissa.

Naisleijonat otti Tshekkiä vastaan todellisen taisteluvoiton 16-vuotiaan Vanhasen maalilla. Vanhanen karkasi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon ja viimeisteli maajoukkueuransa ensimmäisen osuman toisen erän loppupuoliskolla.

– Tiesin, että he ovat hyviä. Tämä oli ehdottomasti maajoukkueen valmennusurani ajan paras eurooppalainen joukkue, jota vastaan olemme pelanneet. Meidän piti taistella ja tämä oli joukkueen voitto, päävalmentaja Pasi Mustonen sanaili ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Emme voi kiistää sitä tosiasiaa, että tämä oli kolmas peräkkäinen ottelu, jossa vastustaja ei tehnyt maalia. Sitä on vaikea sanoa, että emme olisi ansainneet tätä, vaikka Tshekki pelasi mahtavan ottelun, Mustonen jatkoi.

Välierissä Naisleijonat saavat vastaansa viisi maailmanmestaruutta putkeen voittaneen Yhdysvaltain joukkueen. Maa on myös hallitseva olympiavoittaja. Suomi pelasi alkulohkossa Yhdysvaltoja vastaan ja kärsi 0-3-tappion. Joukkueet kohtasivat myös kaksi vuotta sitten Suomen kotikisojen loppuottelussa.

Ottelusta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä, joka huipentui riemun ja ilon jälkeen totaaliseen farssiin. Annie Pankowski ja Susanna Tapani olivat tehneet ottelun ainoat maalit varsinaisella peliajalla ja ratkaisua haettiin jatkoajalla. Petra Nieminen pysäytti kellot aikaan 71.33 ja aloitti kotijoukkueen juhlat. 

Osuma hylättiin kuitenkin yli kymmenen minuutin tarkastuksen jälkeen, koska Jenni Hiirikosken tulkittiin häirinneen Yhdysvaltain maalivahtia Alex Rigsbytä. Tilanteesta kuitenkin tuomittiin Rigsbylle kahden minuutin rangaistus kampituksesta, mikä aiheutti ihmetystä.

Ottelu eteni maalin hylkäämisen jälkeen voittolaukauskilpailuun, jonka Yhdysvallat voitti. Päävalmentaja Mustonen ei kuitenkaan ajattele, että nyt lähdettäisiin hakemaan revanssia Espoon tapahtumista.

– En ajattele sillä tavalla. Se, mitä tapahtui Espoossa oli oikeusmurha. Asiaa on käyty läpi monta kertaa. Aina kun asetutaan toista vastaan riippumatta siitä, kuka siellä on vastassa, niin meillä on mahdollisuus voittaa. Sytymme joka tapauksessa, Mustonen sanoo.

Suomi kohtaa Yhdysvallat maanantai-iltana Suomen aikaa. Toisessa välierässä kohtaavat Kanada ja Sveitsi.

Katso pääkuvan videolta Suomen hylätty jatkoaikaosuma sekä kohufinaalin jälkipyykki.

Lue myös:

    Uusimmat