Naisilla erikoinen syy juhlaan: Nyt vietetään klitorisviikkoa

Tällä viikolla naisilla on erityistä syytä juhlaan. 6.-12.5. vietettävän kansainvälisen klitorisviikon tarkoituksena on vapauttaa naiset turhista seksuaalisuuteen liittyvistä paineista.

Clitoraid-järjestön lanseeraamaa klitorisviikkoa vietetään tällä viikolla maailmanlaajuisesti. Silvottujen naisten parissa hyväntekeväisyystyötä tekevä järjestö haluaa kiinnittää klitorisviikolla huomiota naisten seksuaaliseen nautintoon. Clitoraid muistuttaa, että kunnioittava suhtautuminen naisen seksuaalisuuteen hyödyttää kaikkia.

– Klitorikseen on suhtauduttu vähätellen, sitä on parjattu, siitä on tehty tabu ja sitä on pidetty syntisenä vuosisatoja patriarkaalisten ja uskonnollisten arvojen varjolla. On aika antaa tälle kauniille elimelle huomio, jonka se ansaitsee. Se on ainut elin, jolla on vain seksuaalinen funktio, Clitoraidin tiedottaja Nanide Gary kertoo.

Vähättelevä ja häpeällinen suhtautuminen naisen nautintoon juontaa juurensa jo keskiajalle, jolloin nymfomaniaa pidettiin sairautena.

– Masturbaation ajateltiin aiheuttavan keltatautia, sokeutta ja ennenaikaista kuolemaa. Lääkärit ajattelivat, että seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa naiselle jopa mielen järkkymistä, Gary kertoo.

Klitorista on kuitenkin syytä juhlia, sillä se on upea elin, jossa on enemmän hermopäätteitä kuin missään muussa ihmiselimessä: Kun peniksessä hermopäätteitä on 5000, klitoriksessa niitä on peräti 8000.

– Naiset voivat juhlistaa seksuaalista kauneuttaan omalla tavallaan. Seksuaalinen ilmaisu kohottaa itsetuntoa, joten kunnioitetaan klitorista ilman häpeää ja syyllisyydentuntoa, Gary kehottaa.

Lue myös:

AVA/Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja